• Načítám...
>

Pražská developerská společnost vznikne v červnu

  • 22. května 2020,
  • 19:19,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Hlavní město zakládá novou příspěvkovou organizaci - Pražskou developerskou společnost. Jejím cílem bude iniciovat, koordinovat a případně realizovat na pozemcích města především městskou bytovou výstavbu. Eventuálně ale i další stavby ve veřejném zájmu.

Reklama

Pražská developerská společnost. Tak se jmenuje nová městská firma jejíž založení odsouhlasili zastupitelé na květnovém jednání. Organizace se bude zabývat takzvaným land-developmentem.

"Smyslem je, aby připravovala území, která jsou v majetkové držbě města a připravovala na nich projekty tak, aby vznikla dohoda o území. A pak také, aby se debatovalo, jakou formou tam budou budovány převážně byty, protože to je hlavním cílem té organizace, " říká Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Magistrát má pro výstavbu bytů v metropoli vytipováno celkem 40 městských pozemků. Jedním z nich je i Palmovka v Praze 8. 

"Mohlo by tam vzniknout pět bloků bytové zástavby s obchodním parterem. Je tam také místo pro park. To území může vhodně doplnit tu stávající zástavbu Libně, " říká Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Kromě magistrátu a vedení radnice bude městský developer spolupracovat také s městskými částmi, dopravním podnikem či Technickou správou komunikací a dalšími správci městské infrastruktury. Organizace vznikne k letošnímu 1. červnu a Praha do ní vloží neinvestiční příspěvek 13 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu