• Načítám...
>

PVK doporučují napouštět bazény vodou z cisteren

  • 26. května 2020,
  • 22:31,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Období napouštění domácích zahradních bazénů vrcholí. Pražské vodovody a kanalizace nabízejí a doporučují zákazníkům napouštění bazénů vodou z cisteren. Ty zamíří přímo na konkrétní objednané místo.

Reklama

Pražské vodovody a kanalizace nedoporučují napouštět bazény vodou z vodovodního řadu. To může způsobit komplikace s dodávkami vody ostatním odběratelům v okolí.

"Může se snížit tlak ve veřejné síti a mohou na to doplatit ostatní odběratelé. Když se např. při teplém počasí všichni sousedé rozhodnou, že si budou napouštět bazény, tak té vody může být méně nebo může mít nižší tlak," říká Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí PVK.

Lidé mohou k napouštění svých bazénů využít cisternu. Její přistavení na místo zajistí Pražské vodovody a kanalizace.

"Nabízíme a doporučujeme nechat si napustit bazén vodou z našich cisteren. Zájemci najdou kontakt na našich webových stránkách www.pvk.cz. Telefonicky se objednají a my jim v řádu několika dnů ten bazén napustíme," říká Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí PVK.

Pokud by se odběratelé i přes to rozhodli, této služby nevyužít a napustit s i bazén sami. Doporučuje se to udělat v čase mimo odběrní špičku. 

"Ideálně mezi 21. hodinou a 5. hodinou ranní. Pokud už někdo napouští bazén z veřejné sítě, tak by měl tzv. na půl kohoutku, aby voda proudila pomalu. Tím se nesnižuje tlak ve vodovodní síti a nemohou se do bazénu dostat nějaké usazeniny či sedimenty z veřejné sítě," říká Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí PVK.

Dále se doporučuje bazény napouštět ve všední dny a ideálně před příchodem teplého počasí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu