• Načítám...
>

Bazény se otevřely veřejnosti

  • 26. května 2020,
  • 14:41,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Bazény a wellness centra se otevřely veřejnosti. Setkáte se v nich, ale se zvýšenými bezpečnostními opatřeními. Omezen je i počet návštěvníků, nutností je rouška a voda se chloruje na maximum.

Reklama

V pondělí se po nucené koronavirové přestávce otevřely bazény, a wellness centra. Třeba jako jeden z největších pražských bazénů Šutka. Po otevření, ale i tady zůstávají určitá omezení.

"Počet návštěvníků v areálu nesmí přesáhnout 300 osob," komentuje radní, Jan Chabr.

No a i do bazénů a aquacenter by měli návštěvníci podle pravidel s rouškou.

"Obecně je tam uvedeno, že návštěvník by měl mít roušku, při jakémkoliv pohybu v areálu. Já si myslím, že návštěvníci to docela dodržují. Samozřejmě, když jde někdo jen do 50 metrového bazénu, tak se vysprchuje a jde rovnou do toho bazénu, skočí tam," říká správce areálu Šutka, Jan Mareš.

Voda v  bazénu obsahuje větší množství chloru než obvykle.

"Zvýšili jsme dezinfekci vody. Je to pořád v rámci toho normovaného množství chloru ve vodě, ale je to na té horní hranici. Zvýšené jsou i úklidy a zvýšené jsou i dezinfekční prostředky v rámci areálu," doplňuje, Jan Chabr.

K areálu Šutka patří například i sauny, tam je také počet návštěvníků v současnosti omezen na pouhých 12 osob a i tady musí lidé nosit roušky. Omezený je, ale i provoz některých bazénových atrakcí. 

"Zavřená je divoká řeka, zavřený je houpací bazén, zavřená je parní kabina a zavřené jsou všechny masážní trysky," uzavírá správce bazénu.

Co se ale nezměnilo je provozní doba aquacentra Šutka, stejně cena vstupného.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu