• Načítám...
>

Pražští radní svolají mimořádné zastupitelstvo

  • 1. června 2020,
  • 19:42,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Pražští zastupitelé se sejdou na mimořádném jednání, které si vyžádala opozice. Schůze se uskuteční 11.června a na programu bude mimo jiné také bod o uzavření Smetanova nábřeží. Více už v následující reportáži.

Reklama

Pražští radní schválili, že se v červnu uskuteční mimořádné jednání zastupitelstva. O jeho svolání zažádaly opoziční strany ODS a hnutí ANO.

"My to vnímáme jako docela zásadní, jelikož na posledním zastupitelstvu jsme skončili ve čtyři ráno a 40 bodů z projednávaného tisku jsme neschválili. A protože poslední zastupitelsvo před prázdninami je v červnu, tak mě překvapuje, že jsme svolání mimořádného zastupitelstva iniciovali my a nikoliv pan primátor, protože ta agenda by se nestihla. Samožřejmě jsme také navrhli projednat bod Smetanovo nábřeží, " říká Tomáš Portlík, zastupitel hl. m. Prahy. 

"Svoláváme mimořádné zastupitelstvo na základě žádosti opozice. Vycházíme jim takto vstříc. Jedinou změnou je, že bod Smetanovo nábřeží se bude řešit až na závěr programu, " říká Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

"Co se na to dá říct. Podle zákona to pan primátor svolat musí, takže v tom žádná vstřícnost koalice není. Naopak vstřícní jsme my. Jakkoliv bychom mohli svolávat mimořádné zastupitelstvo kvůli jednomu bodu, který se jmenuje Smetanovo nábřeží a nedodržení usnesení předchozího zastupitelstva, tak jsme to férově zařadili jako první bod a zbytek bodů jsme sestavili z neprojednaných bodů květnového zastupitelstva, " říká Patrik Nacher, zastupitel hl. m. Prahy.

"Nejprve chceme udělat ty pracovní body, které se musí projednávat na zastupitelstvu a pak můžeme diskutovat ten politický problém uzavření Smetanova nábřeží, " říká primátor hl. m. Prahy, Zdeněk Hřib

Mimořádné jednání pražských zastupitelů se uskuteční ve čtvrtek 11. června. A opozice na něm bude opět požadovat předřazení bodu o Smetanově nábřeží na začátek schůze.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu