• Načítám...
>

Praha představila budoucnost holešovické tržnice

  • 5. června 2020,
  • 12:49,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

V prostorách haly v areálu holešovické tržnice představili urbanisticko-architektonickou studii, která se zabývá budoucností celého místa. Areál tržnice by se měl do patnácti let proměnit v obchodní, kulturní, gastronomické a volnočasové místo, které budou moci využít všichni Pražané. Prvním úkolem bude opravit sítě.

Reklama

Praha představila budoucnost holešovické tržnice. V hale jedné z místních budov představilo vedení Prahy urbanisticko-architektonickou studii, která ukázala, jak by se mohl prostor do patnácti let proměnit. Cíl je podle vedení magistrátu jasný, rozšířit možnosti areálu a vrátit ho lidem. 

"Tržnice nabídne celou řadu aktivit, kombinaci obchodu, služeb, kultury, volnočasového vyžití. Za tímto účelem jsme zhotovila a dnes představili ověřovací ekonomickou studii a urbanisticko-architektonickou studii, které této vizi dávají konkrétní podobu a jasně říkají, jak má město v budoucnu pokračovat. Jednou z největších výzev bude rekonstrukci místních sítí, které jsou v havarijním stavu. Jednou z důležitých investic bude i místo, kde se nacházíme, tedy burza," říká Pavel Vyhnánek (Praha sobě), náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Autorem urbanisticko-architektonické studie je kancelář CMC architects pod vedením architekta Víta Másla. Pro něj bylo důležité nezasahovat markantně do podoby kulturní památky a také se popasovat s tím, že tržnice je hlavně v létě žhnoucím tepelným ostrovem. 

"Tam kde jsou dnes auta, jsou to jen vlastně ploché asfaltové prostory, ty bychom tedy chtěli osázet stromy. Zároveň veškerou dešťovou vodu bychom chtěli zachytit do nádrží, které budou pod místními parkovištěmi a odtud ji vlastně používat na ochlazování toho areálu. Chceme také využít k vytápění areálu tepelné čerpadlo voda voda, napojené na Vltavu, když jsme na jejím břehu," říká architekt Vít Máslo. 

Podle vedení Prahy vyjde celá investice na dvě až tři miliardy korun s tím, že se ale počítá s návratností investice do patnácti let. O rozvoji tržnice bude rozhodovat Praha, proto také bude výhradním vlastníkem celého areálu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu