• Načítám...
>

ČVUT získalo dar za pomoc v době koronaviru

  • 14. června 2020,
  • 22:08,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Česko-izraelská smíšená obchodní komora předala ČVUT šek na 607 tisíc korun. Tato částka byla vybrána ve finanční sbírce od partnerů Ceny Arnošta Lustiga. Její vyhlašování se letos kvůli pandemii koronaviru nebude konat.

Reklama

607 tisíc korun. To je částka, kterou obdrželo ČVUT od Česko-izraelské smíšené obchodní komory. Ta za tímto účelem uspořádala finanční sbírku Covid-19.

"Jednak se objevila epidemie a rychlá a řekl bych i velmi sympatická reakce ČVUT, které přišlo nejdříve s úplně primitivními pomůckami hned od prvního dne. Pak se to čím dál stávalo vážným a věděckým. Druhá věc je, že jsme letos byli nuceni odložit vyhlášení Ceny Arnošta Lustiga. Ta má svoje tradiční partnery a na ty jsme se obrátili a řekli jsme si, proč bychom letos neproměnili peníze, které bychom dávali na tu cenu a dali je na něco, co pomůže v ten moment,"

ČVUT přišlo v době pandemie s několika projekty. Do těch byli zapojeni nejen odborníci, ale studenti školy.

"Jednak jsme namíchali více než 100 tisíc litrů dezinfekčního roztoku, který byl distribuován do IZS a do řady institucí. Potom byla vyvinutá obličejová polomaska, která má lepší parametry než FFP3. Dále jsme kompletovali celoobličejové masky, které byly rovněž vybaveny lépe než FFP3. Velmi důležitý je rovněž korovent. To je plicní ventilátor, který v tuto chvíli firma Miko v naší licenci dává do masové produkce.

Poskytnutý dar použije ČVUT na projekt improvizovaných celoobličejových masek pro lékaře v první linii.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu