• Načítám...
>

Cenu Olgy Havlové získala Martina Půtová

  • 16. června 2020,
  • 12:49,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Laureátkou ceny Olgy Havlové, kterou vyhlašuje Výbor dobré vůle, se stala Martina Půtová. Ocenění získala za projekt Burn Fighters, který pomáhá a podporuje lidi s popáleninami. Cenu veřejnosti převzal Vladimír Mikuláš.

Reklama

Cena Olgy Havlové se pravidelně uděluje od roku 1995. Cílem je upozornit na život lidí se zdravotním postižením a ocenit výjimečné osobnosti, které nezištně pomáhají ostatním. Letošní rok vybírala porota z 22 nominantů.

"Každý rok se tady objevují osobnosti, které dělají práci, kterou před tím nikdo nedělal," prozradila ředitelka Výboru dobré vůle, Monika Granja.
ředitelka Výboru dobré vůle, Monika Granja.

Této události se zúčastnila i radní Milena Johnová, která má ve své gesci právě sociální oblast a zdravotní prevenci. 


"Za nejvýznamnější považuju to, že lidé, kteří jsou standardně považování za příjemce pomoci ostatních, tak tady jsou oceňování, že pomáhají ostatním. To mi připadá jako ukázka jak jsme vzájemně provázaní," uvedla  radní hl. m. Prahy, Milena Johnová.


Odborná porota nakonec rozhodla ocenit Martinu Půtovou, která se musela vyrovnat s následky popálení, kvůli kterému přišla o zrak, prošla několika operacemi a transplantacemi. V roce 2018 stála u zrodu projektu Burn Fighters, který nabízí pomoc a podporu lidem, kteří se dostali do podobné situace. 


"Sdílíme naše příběhy, naše vlastní zkušenosti, ať už s tím popáleninovým úrazem, prožitkem nebo vliv na psychiku. Řeším i péči o jizvy, o kterých se moc nemluví a neví. A na to jsme se chtěli také zaměřit," prozradila  čerstvá držitelka Ceny Olgy Havlové, Martina Půtová.


Cenu veřejnosti získal Vladimír Mikuláš, který přes své vážné onemocnění amyotrofickou laterální sklerózou pomáhá lidem s touto nemocí ať už osvětou  nebo speciálním cvičením na podporu dýchání. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu