• Načítám...
>

Na nehody na kolejích se specializují drážní hasiči

  • 21. června 2020,
  • 8:39,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Nehod na kolejích, kdy dojde ke srážce vlaku s automobilem stále přibývá. Ve většině případů je příčinou nepozornost. Následky jsou však fatální. K těmto případům vyjíždějí drážní hasiči, kteří jsou na tyto situaci specializovaní.

Reklama

Nehod na kolejích, kdy dojde ke srážce vlaku s automobilem je u nás stále velký počet. Ani nákladní vozy či autobusy nemají proti rozjetému vlaku žádnou šanci. Většina pasažérů střet nepřežije nebo neunikne těžkým zraněním.  

"Většinou jsou to devastující zranění. Bohužel ty osoby ve většině případů zemřou, protože poměr hmotnosti vlaku a vozu je obrovský a nehledě, že vozy mají většinou minimální deformační zóny. Tam je velké nebezpečí poranění halvy a hrudníku a tomu se dá docela těžko zabránit," přiblížil reálnou situaci velitel požární stanice Benešov, Jiří Černovský

Jak taková srážka může dopadnout i při nízké rychlosti 15 km/hodinu nám ukázali drážní hasiči, kteří se na tyto situace specializují.

"Tím, že je specializovaná na práci na kolejích je i podle toho vybavená. Včetně vyprošťovacího zařízení či zařízení pro likvidaci nebezpečných látek z kotlových vozů. Dále drážní hasiči umí vypnout a zkratovat trakční vedení, aby bylo bezpečné pod tím pracovat," doplnil  velitel družstva hasičů Správy železnic, uvedl velitel družstva Hasičského záchranného sboru Správy železnic, Václav Mlejnský. 


Zásah hasičů i zdravotních záchranářů je náročný i kvůli velkému počtu zraněných. Vzhledem k těžkým zraněním je potřeba, být na místě co nejrychleji a záchranné práce efektivně zorganizovat.

"Jedná se hlavně o to, abychom měli stabilní místo pro provádění zásahu. Tzn. zajistit bezpečnost pohybu toho autobusu. Zastavit provoz pokud je vlak na vícekolejné trati, zazkratovat trakční vedení a únik nebezpečných látek, tak aby to nešlo do spodních vod," představil postup prací velitel družstva Hasičského záchranného sboru Správy železnic, Václav Mlejnský. 

"Po vstupu do autobusu provedou hasiči základní třídění zraněných. Tzn. že předtřídí osoby nezraněné, lehce zraněné a těžce zraněné. Máme na to barevné náramky rozlišené podle barvy. Osoby s minimálním zraněním mají zelený, lehké zranění - žlutý, červený - těžce zranění," uvedl velitel požární stanice Benešov, Jiří Černovský.

Po příjezdu záchranné služby přebírají vedoucí roli zdravotníci a lékaři. Ti následně určí priority odsunu raněných. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu