• Načítám...
>

V Chuchli závodili klusáci o prestižní ceny

  • 21. června 2020,
  • 9:39,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

V pražské Chuchli v sobotu odstartovalo 8 závodů klusáckých dostihů. Během dostihového dne se představili otřelý šampioni i méně známé koně.

Reklama

Přestože čtvrtému dostihovému dni letošní klusácké sezóny panoval vydatný déšť, závodníky ani organizátory to nijak neodradilo. Diváci tak mohli v pražské Chuchli sledovat 8 závodů. Mezi ty nejočekávanější patřily Velká červnová cena hlavního města Prahy a Memoriál Václava Bořka-Dohalského. Právě Václav Bořek-Dohalský, který zemřel v roce 2004, byl průkopníkem klusáckých závodů u nás v moderních dějinách. 

"Asi to největší co se mu podařilo v jeho kariéře byla spolupráce se zahraničím, která se tak začala rozvíjet od roku 1990," prozradil syn slavného jezdce, trenéra a funkcionáře, Václav Bořek-Dohalský

V závodě na 2180 metrů se přestavilo sedm závodníků, kteří soutěžili o cenu v hodnotě 60000 korun. Diváci měli možnost sledovat napínavý souboj, kdy se jezdci neustále přetahovali o prvenství. Cílovou rovinkou nakonec nejrychleji proběhla Elena Salkovič-Volf s koněm Fighter Pilot.

"No asi prší štěstí.  Ale jinak to náročný nebylo, hlídala jsem si favorita dostihu a zkusila jsem na něho zatlačit v cílové rovině a povedlo se mi to i kůň to zvládl," prozradila své první emoce žokejka, Elena Salkovič-Volf

Během závodu mají koně zakázáno jet cvalem. V případě porušení je žokej diskvalifikován. Pro jezdce je tak důležité, zejména při zrychlení být trpělivý a udržet koně ve správném rytmu. 

"Jsou i problémoví koně a jezdec si to musí pohlídat pomůckami a zkušenostmi," doplnila žokejka, Elena Salkovič-Volf

Pokud jste čtvrtý dostihový den nestihli nemusíte zoufat. Klusáci se do Velké Chuchle znovu vrátí 19. července a celá letošní sezóna vyvrcholí první sobotu v září Českým klusáckým derby. Program bude možné taktéž sledovat online. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu