• Načítám...
>

Ulici Koněvova čekají velké změny

  • 23. června 2020,
  • 10:17,
  • PRAHA 3,
  • Lukáš Kubát

V sobotu by se měla začít rekonstruovat Koněvova ulice v Praze 3. Rekonstrukce je rozdělena na několik etap. V té první, která je naplánována na tento rok se bude rekonstruovat úsek: Husitská - Černínova.

Reklama

Už během nadcházejícího víkendu by měla začít jedna z největších rekonstrukcí v tomto roce, v širším centru hlavního města. Rekonstruovat se bude ulice Koněvova.

"Zde navazujeme rekonstrukcí na již rekonstruovaný úsek Husitské ulice. Budeme se v letošním roce pohybovat v úseku Husitská - Černínova. Zde dojde ke kompletní přestavbě celého uličního prostoru. Vznikne nová vozovka, nové parkovací zálivy. Na chodnících bude použita dlážděná mozaika," říká mluvčí TSK, Barbora Lišková.

V ulici dojde i výsadbě nových stromů nebo k úpravě osvětlení. Kompletně budou také zrekonstruovány křižovatky, které na tuto ulici navazují. Řidiči se musí připravit na nemalé dopravní omezení.

"Nebude se jednat o úplnou uzavírku, tak jak tomu bylo u ulice Husitská. Zde se budeme pohybovat v režimu jednosměrné komunikace. Směr do centra bude průjezdný a směr z centra půjde po objízdné trase. Objízdná trasa bude vedena ulicemi: Prokopova, Jeseninova, Ohrada," dodává Lišková.

V příštím roce by měla navázat rekonstrukce dalšího úseku ulice Koněvova. To se bude opravovat část od ulice Černínova po křižovatku s ulicí Jana Želivského.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu