• Načítám...
>

Mlžítka se vrací do Prahy

  • 23. června 2020,
  • 20:54,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Až na třiceti místech v metropoli se letos objeví mlžítka. Pražské vodovody a kanalizace díky nim osvěží kolemjdoucí, sníží teplotu vzduchu nebo prašnost. Mlžítka se nově objeví třeba v Praze 14, Praze 17 nebo v Praze 22.

Reklama

Během parných letních měsíců se Pražané a návštěvníci Prahy mohou těšit na příjemné osvěžení. Do metropole se vracejí mlžítka Pražských vodovodů a kanalizací.

"Minulý rok probíhal zkušební provoz, měli jsme jich řádově jednotky, letos jich bude mnohem více. Odhadujeme třicet a objeví se nejen v centru města, ale i v městských částech na okraji. Už fungují v Praze 14, v Praze 17 nebo v Uhříněvsi," říká mluvčí PVK, Tomáš Mrázek.

O design mlžítka se postaralo pražské EP studio. Mlžítka mají tvar opláštěného oválného nástavce na hydrantový poklop, který je ztvárněn ve tvaru brčka. A právě z tohoto brčka tryská voda.

"Jedná se o pitnou vodu, která jde z vodovodního řadu. A spotřeba je 18 litrů na hodinu. Je to o komfortu pro Pražany a návštěvníky v horkých dnech. Pokud jste v blízkosti toho mlžítka, tak se ta teplota pocitově snižuje, zvyšuje se vlhkost a samozřejmě i snižuje prašnost v okolí." popisuje mluvčí.

Pražské vodovody a kanalizace při instalaci mlžítek spolupracují s jednotlivými městskými částmi.

"Městské části si vytipovávají ty jednotlivé lokality. My je prověřujeme jestli je to možné, také to konzultujeme s IPRem a pak to my osadíme na naše náklady." uzavírá Mrázek.

Celé mlžítko je ovládáno na dálku a to prostřednictvím pevné radiové sítě PVK.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu