• Načítám...
>

Ivan Bukovský připravil novou výstavu

  • 24. června 2020,
  • 14:17,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Zájemci mohou obdivovat monumentální plátna Ivana Bukovského na nové výstavě v prostorách Královském letohrádku. Expozice zachycuje výběr celoživotní tvorby tohoto známého umělce. Pro návštěvníky jsou k dispozici i komentované prohlídky.

Reklama

Ivan Bukovský oslavil minulý rok 70 narozeniny. K tomuto kulatému výročí si pro své příznivce připravil výstavu svých obrazů. V současné době ji mohou obdivovat v prostorách Královského letohrádku. Tato mimořádná expozice je rekapitulací starších prací a zároveň prezentuje současnou tvorbu.

"Tato výstava je víceméně bilanční, protože začíná krátce po ukončení akademie. Obrazy z této doby můžete vidět ve foyer. A dále jsou zde obrazy z dalších tří dekád, které jsou jak v přízemí tak v prvním patře. V tom přízemí jsou spíše o něco starší díla z počátku 90 let a přelomu 20. století. A nahoře jsou výhradně obrazy z posledních 20 let," uvedl malíř, Ivan Bukovský 

Ivan Bukovský je považován za reprezentanta české expresivní figurace druhé poloviny dvacátého století. Častým tématem jeho děl je mytologie. 

"Základní tématické okruhy jsou základní prameny evropské kultury. Tedy judaismus, řecká mytologie a křesťanská mytologie," uvedl malíř, Ivan Bukovský

Přestože této expozici předcházely výstavy konané v pražské Novoměstské radnici, příbramském Ernestinu či v Galerii na západní terase Bratislavského hradu, zájemci zde shlédnout zcela nová díla.

"Některé z nich sice byly vystavené v Novoměstské radnici, ale ty se většinou tady nedostaly. Na druhou stranu jsou tady obrazy, které vznikly po této výstavě," prozradil malíř, Ivan Bukovský.

Výstavu Ivan Bukovský 70 mohou zájemci obdivovat do 27. září mezi 10:00 a 18:00 hodinou. Účastníci mohou využít i komentované prohlídky. Jejich termíny budou zveřejňovány na facebookovém profilu Ivana Bukovského. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu