• Načítám...
>

IPR najde využití pro areál Vozovny Orionka

  • 25. června 2020,
  • 14:52,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Praha plánuje nové využití areálu Vozovny Orionka. Na místě by mohl vzniknout třeba prostor pro uměleckou a gastronomickou scénu pod širým nebem nebo zařízení pro sociální služby. Plány posvětila rada hlavního města Prahy. Jak areál nejlépe využít prozradí studie Institutu plánování a rozvoje.

Reklama

Radní Prahy souhlasí s dalším rozvojem areálu Vozovny Orionka. Dali tedy zelenou vzniku nové studie využitelnosti, kterou zpracuje Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy. Na místě by mohl vzniknout například prostor pro uměleckou a gastronomickou scénu nebo případně zařízení pro sociální služby. 

"Ten mix je možné nastavit různě. Já myslím, že ideálně by to fungovalo jako místo, kam by mohly přijít rodiny s dětmi, stejně jako senioři a teenageři. Z mého pohledu tedy bude ideální, když tam bude nabídka sportovních i kulturních aktivit pro celou škálu obyvatel. My víme, že v té lokalitě je málo hřišť a málo míst pro aktivity pro rodiny s dětmi, takže tohle by to mohlo zlepšit," říká radní hl. m. Prahy Hana Třeštíková. 

Areál Orionka, tedy bývalá vozovna Královské Vinohrady, funguje od roku 1896. V posledních letech je areál téměř nevyužíván a jen za ostrahu loni vydal Dopravní podnik více než 950 tisíc korun. Proto je nasnadě, že podnik plánuje se areálu zbavit. 

"Orionka je pro dopravní podnik vlastně zbytným majetkem, to znamená, že už pro něj podnik z dopravního hlediska nemá využití. Takže by se ho případně rád zbavil a asi by ho pravděpodobně prodal. My jsme využili komunikace s podnikem, aby tyto strategické majetky, které by měly být prodány, byly konzultovány s hlavním městem Prahou," říká radní hl. m. Prahy, Jan Chabr.

Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy začne na studii využití ihned pracovat a hotovou by ji měl mít už na podzim. Do konce tohoto roku tak bude jasné, jak se Orionka promění a jaké služby pro veřejnost v areálu vzniknou. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu