• Načítám...
>

V Praze se otevřelo další centrum interaktivní výuky

  • 24. června 2020,
  • 15:36,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Hlavní město otevřelo už druhé centrum interaktivní výuky v Praze. To vzniklo na střední škole automobilní a informatiky v Praze 15. Ve čtyřech učebnách se nachází nejmodernější technologie, která zefektivňuje výuku nejen studentům, ale i učitelům.

Reklama

Studenti na střední škole automobilní a informatiky v Praze 15 mají možnost se vzdělávat prostřednictvím centra interaktivní výuky. K dispozici mají čtyři učebny, které jsou vybavené nejmodernějšími technologiemi. Každá z nich je zaměřena na jiné téma. 

"Například pomocí toho vizualizéru je možné nasnímat trojrozměrnou pomůcku tak, aby nekolovala po třídě, ale zároveň pomůcku mohou vidět v on-line přenosu a pomocí tužky, výkladu učitele konkrétně ukázat a popsat k čemu ta součástka je. Dále se může na druhé obrazovce propojit s dílnami v Libuši, kde se nachází nějaké vozidlo a mistr odborného výcviku ukáže, kde ta součástka je a k čemu slouží," prozradil některé možnosti výuky ředitel ředitel Střední školy automobilní a informatiky, Milan Orel.

Moderně vybavené učebny, které jsou vzájemně propojené kamerami zefektivňuje výuku nejen studentům, ale i učitelům.

"Jestliže budeme mít výuku a prezentaci s tím popisem učitele na tabuli jak jsme viděli, tak ty poznámky si může nahrát a použít pro další výuku s jinou třídou," doplnil ředitel Střední školy automobilní a informatiky, Milan Orel.

Toto Centrum interaktivní výuky je v pořadí už druhé, které vzniklo na území Prahy za podpory hlavního města. 

"Zvyšování atraktivity Středních odborných škol a učilišť pomocí takových učeben je velice důležité," doplnil uvedla zastupitelka hl. m. Prahy a předsedkyně Výboru pro výchovu a vzdělávání ZHMP, Mariana Čapková. 

Vedení pražského magistrátu plánuje otevřít v následujících letech mnohem více těchto center interaktivní výuky. Největší zájem o ně projevují Střední průmyslové školy, střední školy zaměřené mediálního výuku a odborná učiliště. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu