• Načítám...
>

Ivan Pilný vydává novou knihu

  • 25. června 2020,
  • 9:03,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Bývalý ministr financí a ředitel české pobočky Microsoftu Ivan Pilný vydal novou knihu s názvem: Hledáme nové Amose. Ta má podtitul: Učit nebo vzdělávat? Kniha se zabývá učiteli, kteří svojí profesi berou jako poslání a snaží se jí všemožně inovovat a zlepšovat.

Reklama

Na Vltavě, přímo na palubě lodi se křtila nová kniha politika a podnikatele Ivana Pilného s názvem Hledáme nové Amose.

"Zajímá mě distanční inovativní vzdělávání, takže o tom je tam hodně. Taky jsem shromáždil nějaké příspěvky studentů a učitelů, kteří to dělají. A také jsem tam dal věci, kterým jsem se věnoval předtím a to je, jak při tom učení využívat mozek. Jak ten proces vnímání, ne těch faktů, ale těch inovačních postupů využívat. Je toho tam hodně, doufám že to lidi budou číst," říká autor knihy, Ivan Pilný.

Ale nejen Amosům, neboli učitelům, kteří svojí prací berou jako poslání, je tato kniha určena. 

"Tato kniha je na pomezí literatury faktu, naučné knihy, ale zároveň je tam i mnoho vtipných momentů. Zabývá se vlastně výchovou, vzděláním. Jestli naše vzdělání je správné, jsou tam nějaké návody, vývody. A hlavně v první části je to velmi humorné. Takže to není určeno jen pro odbornou veřejnost, ale i normální čtenář tam najde, to co hledá," popisuje ředitel nakladatelství Olympia, Karel Hejna.

Ilustrace v knize má na svědomí bývalý kolega Ivana Pilného z poslanecké sněmovny, známý moderátor Stanislav Berkovec.

"S Ivanem to byla perfektní práce, protože on to měl vymyšlené, já jsem to podle jeho námětů nakreslil. Něco vzniklo tak samovolně, náhodou, jako ten Komenský se sluchátkami na titulní straně. Ale byla to radost s Ivanem spolupracovat, takže to šlo samo," dodává autor ilustrací, Stanislav Berkovec. 

Na křest dorazila celá řada gratulantů a jedním z kmotrů byla i bývalá ministryně školství Kateřina Valachová. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu