• Načítám...
>

Botanická zahrada představila vína ročníku 2019

  • 25. června 2020,
  • 10:20,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Pražská botanická zahrada představila vína ročníku 2019. Milovníci vín se mohou těšit na ty bílá, růžová a taky jedno červené. U křtu nových vín nechyběli ani představitelé filmu 3Bobule, ti se stali kmotry vín.

Reklama

Na vinici svaté Kláry představila botanická zahrada vína ročníku 2019. Návštěvníci, kteří mají rádi víno se tak mohou těšit na skvělá bíla i růžová vína.

"U těch růžových se jedná o dvě odrůdy, je to Modrý Portugal a Rulandské modré. Rulandské modré je učeno pro milovníky vína, kteří už něco znají a chtějí něco zajímavějšího, kořenitějšího. Modrý Portugal je takové lehčí letní pití. U bílých vín se jedná o tři jednoodrůdová vína - Ryzlink rýnský, Tramín červený a Rulandské šedé. A dvě cuvée, protože každý rok vyrábíme nějaké směsi odrůd. Jedno s názvem Klára a pak cuvée Botanica, to se skládá ze tří odrůd - Tramín červený, Sauvignon a Ryzlink rýnský. To bych asi zvlášť vypíchla a doporučila," říká vedoucí vinice s. Kláry, Vladimíra Egertová.

Milovníci červených vín, si ale budou muset na víno z botanické zahrady ještě pár měsíců počkat. Místní Rulandské modré, totiž vyžaduje mimořádnou péči.

"Je to ročník 2016, protože na naše červená vína opravdu nespěcháme. Poté co se sklidí, vylisují, tak zrají dva roky v dřevěných, dubových sudech, většinou z Francie a ze Španělska. Pak je nalahvujeme, další dva roky leží v lahvích a teprve pak se dostanou do prodeje," popisuje Vladimíra Egertová.

U křtu nových vín bylo veselo a symbolickými kmotry vín se stali herci z nového filmu 3Bobule. Mezi nimi třeba Tereza Ramba, Lukáš Langmajer nebo Miroslav Táborský.

"Já jsem křtil víno už loni a překvapilo mě, jak dobrá vína tady dělají, Protože jsem pil téměř výhradně jen moravská vína, tak myslím že i poznám rozdíly, je to dané půdou, je to dané lokalitou, ale myslím, že to jsou vína velmi dobrá," popisuje herec, Miroslav Táborský.

"Já to neochutnám teď, protože jsem tady vozem, ale pevně věřím, že si vezmeme nějaké s sebou a udělám si na to čas, abych je ochutnat mohl. A těm, kteří o tom tak hezky a fundovaně vyprávěli nemám důvod nevěřit, že to nebude dobrý," dodává herec, Lukáš Langmajer.

Víno z pražské botanické zahrady si každoročně odnáší řadu ocenění, i když roční produkce vinice je zhruba jen 20 tisíc lahví.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu