• Načítám...
>

Zoo Praha vybrala na pomoc Austrálii přes 22 milionů

  • 25. června 2020,
  • 19:35,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Téměř 18 500 dárců se zapojilo do finanční sbírky pražské Zoo na pomoc požáry postihnuté Austrálii. Od ledna letošního roku se podařilo vybrat více než 22 milionů korun. Ty budou rozděleny jak na pomoc zvířatům postiženým požáry, tak i na obnovu chovných zařízení a volně žijící populace zvířat.

Reklama

Více než 22 milionů korun se podařilo vybrat pražské Zoo na pomoc požáry postihnuté Austrálii. Do finanční sbírky přispělo téměř 18 500 dárců.

"Odstartovalo to celé de facto během jednoho dne a to pondělí 6. ledna 2020, kdy jsme na Facebook dali doporučení, kam posílat peníze na pomoc ohroženým australským zvířatům. Poté nám začaly masivně chodit dotazy, jestli nejde přispívat také někam k nám do Zoo Praha a naším prostřednictvím to podpořit. My jsme tedy zřídili takový podúčet na našem sbírkovém kontu pod názvem Pomáháme jim přežít," říká Miroslav Bobek, ředitel Zoologické zahrady hl. m. Prahy.

Během prvních několika dní přišlo na tento účet více než 800 tisíc korun a každým dnem částka rostla. Vybrané prostředky byly použity např. na pomoc zvířatům postiženým požáry.

"To jsou třeba právě ti koalové popálení, o které se staraly zoologické zahrady, záchranná centra, pak je vracejí do volné přírody a sledují, jak se do té přírody úspěšně nebo neúspěšně tihle koalové vrátili apod. Čili to byl jeden směr. Druhý, ještě podstatnější, se týkal a stále týká a bude týkat toho, že jsme se rozhodli pomoci australským druhům, které byly ohroženy už před těmi požáry, ale ten oheň jejich situaci ještě zásadně zhoršil. A my právě podporujeme obnovu těch chovných zařízení a obnovu i té populace volně žijících živočichů," říká Miroslav Bobek, ředitel Zoologické zahrady hl. m. Prahy.

Právě k tomuto účelu slouží sbírka pražské Zoo i nadále. Peníze, které budou vybrány, poslouží ke zmiňované obnově chovných zařízení a volně žijící populace. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu