• Načítám...
>

Dopravní podnik využije letní prázdniny k opravám

  • 26. června 2020,
  • 17:30,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Léto s sebou kromě prázdnin přinese také opravy na trasách linek městské hromadné dopravy. Dopravní podnik bude z kraje července pokračovat ve výměně pražců v úseku metra Pražského povstání - Hlavní nádraží. Během prázdninových měsíců bude také realizovat hlavní etapy oprav na tramvajových tratích v ulicích Nádražní a Starostrašnická.

Reklama

Dopravní podnik využije prázdninového provozu k opravám tramvajových tratí a tratí metra. Cestující se tedy budou muset v průběhu prázdnin připravit na některá omezení provozu linek městské hromadné dopravy. První práce se rozběhnou hned z kraje července. Jaké práce tedy Dopravní podnik připravuje?

"Od soboty 4. července bude na lince C v úseku Pražského povstání - Hlavní nádraží omezen provoz metra. Budeme vyměňovat dřevěné pražce za betonové. Dále plánujeme další výměnu pražců na konec září. Kromě toho plánujeme vyměnit technologii zabezpečovacího zařízení ve stanici metra Ládví. Dále během léta zrealizujeme hlavní etapy už probíhajících oprav tramvajových tratí a to v Nádražní a ve Starostrašnické ulici," říká Aneta Řehková, tisková mluvčí DP hl. m. Prahy. 

V úseku metra Pražského povstání - Hlavní nádraží bude tedy až do dvanáctého července zavedena náhradní autobusová doprava. Práce ve stanici metra Ládví sice zaberou jen jednu neděli, také tady bude ale provoz metra zastaven. 

"Kvůli výměně technologií zabezpečovacího zařízení ve stanici Ládví v neděli 26. července dojde k omezení dopravy v úseku Nádraží Holešovice - Letňany. Zavedeme tady náhradní autobusovou dopravu na lince XC," dodává Aneta Řehková. 

Výluka na tramvajové trati v Nádražní ulici bude pokračovat až do konce letošního října. Práce v ulici Starostrašnická by pak měly být hotovy dříve, už na konci srpna. Celkem dopravní podnik během léta investuje do oprav více než tři sta milionů korun. Veškeré informace o výlukách naleznou zájemci na webových stránkách Dopravního podniku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu