• Načítám...
>

Újezd hostil další ročník Prd Cupu

  • 28. června 2020,
  • 9:57,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

13. ročník fotbalového turnaje, tzv. Prd Cupu se konala v pražské části Újezd a to v rámci sportovního dne. Mimo fotbalu tu probíhal také turnaj v nohejbalu či tenise. Součástí akce byly také pivní slavnosti, kde bylo na výběr ze 7 druhů piv.

Reklama

Sobota patřila v Praze - Újezdu sportovcům. V rámci sportovního dne se tu konalo hned několik turnajů.

"Pořádáme 13. ročník fotbalového turnaje, tzv. Prd Cupu. Dále se tu odehrává nohejbalový turnaj a tenisový turnaj o Pohár starosty," říká Václav Drahorád, starosta MČ Praha - Újezd.

Samotný Prd Cup má za sebou více než 25 letou tradici. Každoročně se na něj schází několik družstev z okolí, které se proti sobě utkají v turnaji v malé kopané.

"Je to tak perfektně vymakané, že když nakopneš, tak to jede samo. Stačí rozdělit rozhodčí, tabulky, kopnout do toho a jede to, je to hotový a perfektní. Je tu 5 mužstev, každé má 8 - 10 hráčů. Loni to třeba bylo 12 mužstev. Tady bylo 140 fotbalistů," říká Oldřich Bernátek, organizátor Prd Cupu.

Tak jako každý rok byl sportovní den zakončen pivními slavnostmi. Ty se letos v Újezdu konaly dva dny.

"Letos je to 5. ročník, točíme tady 7 druhů piv a jednu limonádu. Máme tady několik značek, několik pivovarů. Probíhá to ve dvou dnech, pátek a sobota a je to spojené s tím sportovním dnem, který tu máme. Určitě by stálo za zmínku pivo Tři sestry, to je známá kapela, která má svoje pivo. Jeden pivovar to pro ně stáčí, takže se to dá pít a je to velmi chutné pivo," říká Václav Drahorád, starosta MČ Praha - Újezd.

Večer nechybělo ani posezení za doprovodu kapely.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu