• Načítám...
>

Na Karlově náměstí se bude rekonstruovat vozovka

  • 30. června 2020,
  • 13:07,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Komunikace a chodníky na Karlově náměstí čeká v létě rekonstrukce. Dojde i k úpravě křižovatek a světelných signalizačních zařízení. Dosázeny ale budou třeba i nové stromy.

Reklama

Karlovo náměstí a přilehlé křižovatky čeká v létě přeměna. Rekonstrukci začne Technická správa komunikací už za pár dní tady na křižovatce Resslova - Karlovo náměstí.

"Tato rekonstrukce spočívá v úpravě komunikace. To znamená nová vozovka a nové chodníky. Počítáme také s úpravou světelné signalizace ulic Resslova a Ječná," popisuje mluvčí TSK, Barbora Lišková.

Dojde také k úpravě nároží křižovatek, přechodů pro chodce a šířkového uspořádání dopravního prostoru. Zatímco vozovka bude s asfaltovým krytem, chodníky budou z žulové mozaiky. Upravovat se bude i odvodnění na Kalově náměstí, uliční vpusti budou posunuty, případně umístěny nové. Dosazeny budou i nové stromy. Všechny úpravy si budou vyžadovat jen částečné dopravní omezení.

"Zde bude částečné dopravní omezení. Vždy to půjde po etapách, tak jak bude postupovat stavba. Vše budeme v průběhu stavby upřesňovat," popisuje mluvčí.

Rekonstrukce bude probíhat až do října, ale změny na Karlově náměstí nebudou ještě konečné.

"Práce budou probíhat nejenom v tomto roce, další úseky plánuje opravit i v roce příštím. Bude záležet na rozpracovanosti projektů a povolení, tak jak se budeme koordinovat s dalšími investory," dodává Lišková. 

Hlavní město dál počítá s celkovou revitalizací Karlova náměstí, ta by měla začít v roce 2025.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu