• Načítám...
>

Den ozbrojených sil se slavil na Vítkově

  • 1. července 2020,
  • 10:22,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Poslední červnový den patřil tradičně oslavám Dne ozbrojených sil. U té příležitosti se konal slavnostní nástup vojáků Armády České republiky. Jeho součástí bylo také udělení ocenění několika desítkám vojáků.

Reklama

U Národního památníku na Vítkově se konal slavnostní nástup vojáků Armády České republiky. Ten proběhl u příležitosti Dne ozbrojených sil.

"Ten se historicky váže k 30. červnu 1918, kdy ve francouzském Darney legionáři přísahali věrnost nově vznikajícímu Československému státu," říká Magdalena Dvořáková, tisková mluvčí Armády ČR.

"Jedná se o den, který je především dnem naší armády. Já myslím, že důležité si připomínat i to, že ten slogan na historických praporech "pravda vítězí" je v dnešní době, kdy nám hrozí hybridní hrozby a bavíme se o šíření fake news, tak bych řekl, že je to vlastně stále aktuální," dodává Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

V rámci slavnostního nástupu bylo oceněno také několik desítek vojáků.

"Dnes bylo oceněno na Vítkově, ať už ministrem obrany nebo náčelníkem generálního štábu, celkem 48 osob," říká Magdalena Dvořáková, tisková mluvčí Armády ČR.

Na závěr akce byly položeny věnce k hrobu neznámého vojína a uctěna památka padlých vojáků v zahraničních operacích.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu