• Načítám...
>

Dalibor Janda zahrál pro přátele na své zahradě

  • 1. července 2020,
  • 16:42,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Dalibor Janda zahrál pro desítky lidí u sebe doma. Na své zahradě totiž nechal postavit pódium, na kterém si s celou kapelou střihl veřejnou zkoušku. Chtěl tak na ostro vyzkoušet, jak ho po měsících koronavirového ticha publikum přijme. Čeká ho totiž turné, kterým oslaví čtyřicet let na hudební scéně.

Reklama

Dalibor Janda má za sebou první koncert před publikem po povinné koronavirové přestávce. Ovšem spíše než o koncert šlo podle zpěváka o takovou veřejnou zkoušku. Se svou kapelou totiž zahrál pro několik desítek lidí na pódiu, které postavil na zahradě přímo u svého domu.  A přiznal, že měl před lidmi po měsících přestávky trému, hlavně kvůli textům. 

"Mám trému, protože já jsem si tady udělal takové taháky na texty. Na ty jsem nikdy nebyl machr. Mluvené slovo mi vždycky dělalo problémy. Muziku mám v hlavě, s tou jsem se narodil, ale s texty to je problém. Takže je dobrý, když mám na ty texty nějaký taháček," říká Dalibor Janda.

Zpěvák letos naplánoval turné v rámci oslav jubilea. Na hudební scéně působí už čtyřicet let a jak jinak toto výročí oslavit než před lidmi. Hudební oporou mu bude dcera Jiřina, která si také na zahradě zahrála po dlouhé době, naopak bez trémy. 

"Nebyla to jenom korona, která mě zastavila, ale skoro měsíc a půl také moje dost nepříjemná nemoc. Takže je to pět měsíců a to je docela hodně. Ale musím říct, že jsem neměla ani trému, že jsem se těšila a docela to jde, takže v pohodě," říká Jiřina Jandová. 

Kvůli koronaviru musel zpěvák celé turné odložit. Začne tedy až koncertem šestnáctého července v Turnově. Ovšem, jak sám říká, kdo ví, co ještě přijde. 

"Já se obávám toho, že se to zase zhorší. Ty lidi jsou jako pomatení, nemohou být bez dovolené a už zase jezdí do zahraničí všude, tak snad je tam zase nezavřou venku. Myslím, že letos si to mohli lidé užít tady doma v Česku. Jsme nepoučitelní, mám pocit, že to přijde znovu a že možná nakonec ani toho šestnáctého července nevyrazíme, kdo ví, co bude," dodává Dalibor Janda. 

Jubilejní turné mělo odstartovat jarním megakoncertem v Pražské Lucerně. Kvůli nouzovému stavu bylo nutné koncert přesunout na jiný termín. Slavné hity čtyřnásobného držitele ocenění zlatý slavík si tak mohou návštěvníci v Lucerně vychutnat 16. prosince. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu