• Načítám...
>

Letní scéna Ungelt zve na výběr nejlepších titulů

  • 2. července 2020,
  • 17:46,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Divadlo Ungelt opět zahájilo sezónu na své letní scéně. V amfiteátru v hradčanském Novém světě letos představí své nejlepší tituly. Divadlo totiž oslavuje čtvrt století svého bytí a tak si budou moci návštěvníci vychutnat ty nejlepší kusy, které divadlo za léta svého fungování uvádí.

Reklama

Divadlo Ungelt odstartovalo sezónu Letní scény. Amfiteátr pod širým nebem v srdci Prahy tak znovu zaplnili lidé, kteří si nenechali ujít první titul letního programu Deštivé dny s Richardem Krajčem a Davidem Švehlíkem v hlavních rolích. 

"Třicátého června jsme zahájili šestnáctý ročník letní scény divadla Ungelt tady v Novém světě. Hráli jsme představení Deštivé dny s Richardem Krajčem a Davidem Švehlíkem. Dnes se hrají rovněž Deštivé dny, nicméně dnešní den je přelomový, protože poprvé mohou diváci usednout do hlediště bez roušek," říká Milan Hein, ředitel divadla Ungelt. 

Divadlo Ungelt letos slaví 25. výročí a při té příležitosti divákům letní scéna nabídne ty nejúspěšnější tituly divadla. Program je doslova nabitý hereckými legendami, které excelují ve světově známých divadelních představeních. 

"Oslavujeme čtvrt století. Divadlo Ungelt slavnostně otevřel druhého října 1995 velký český herec Miloš Kopecký. No a to čtvrtstoletí tady na letní scéně oslavíme výběrem všech našich titulů, takže je to přehlídka všech ungelťáckých her. Největší naše hity jsou kromě Deštivých dnů také Skleněný strop s Jiřím Langmajerem a Táňa Dyková, potom Housle, to je pánský trojlístek v režii legendárního Ladislava Smočka, opět Jiří Langmajer, Pavel Liška a já. Dámy se tady také prosazují. Například Regina Rázlová tady má svůj velký titul Miss Dietrich lituje, hraje tady Jitka Smutná, Dovolená paní Josefy. Hrají tady další dámy Alenka Mihulová a Petra Nesvačilová, pánové Petr Kostka a František Němec, Hanka Maciuchová a mohl bych takhle pokračovat," dodává Milan Hein.

Letní scéna nabízí kapacitu více než dvou set míst. Hraje se od června až do konce srpna. Vstupenky na představení si mohou zájemci pořídit na stránkách divadla Ungelt. V tuto chvíli hlásí divadlo osmdesáti procentní vyprodanost. Stále je ale možnost se na některé z mnoha představení dostat. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu