• Načítám...
>

Krajská ODS se chce zlepšit dopravní infrastrukturu

  • 2. července 2020,
  • 16:15,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Kandidát ODS na hejtmana Středočeského kraje Martin Kupka představil priority strany v tématu dopravní infrastruktury. Změnit se podle občanských demokratů musí zejména způsob fungování Krajské správy a údržby silnic. V plánu jsou ale také nová P+R parkoviště či cyklostezky.

Reklama

Lídr středočeské ODS a kandidát na hejtmana Martin Kupka představil další bod volebního programu. V případě výhry v krajských volbách se chtějí Občanští demokraté zaměřit na zlepšení dopravní infrastruktury.

"Stav středočeských silnic je bohužel velmi špatný. Je to samozřejmě dáno velmi hustou sítí silnic 2. a 3. třídy. Středočeský kraj jich má na svých bedrech vůbec nejvíc ze všech regionů. Když se ale vydáte po jiných regionech a pak přijedete do středních Čech, tak vidíte, v jakém stavu jsou. To se změnit rozhodně musí, je to jedna z klíčových priorit a také jeden z jasných příslibů, že to bude také první krok, který budeme, v případě že uspějeme v rámci kraje, dělat," říká Martin Kupka, kandidát na hejtmana Středočeského kraje.

Podle Martina Kupky se bude muset změnit způsob fungování krajské správy a údržby silnic.

"Tady musí nastat změny, bez nich není možné zajistit rychlejší a efektivnější správu a opravy, souvislé opravy středočeských silnic. Ten problém je opravdu dán tím, že celá řada komunikací 2. a 3. třídy, zejména té 3. třídy, je od začátku špatně založená, není připravená na současnou zátěž a dát je dohromady znamená provádět komplexní opravy tak, aby se zasáhlo i do podloží," říká Martin Kupka, kandidát na hejtmana Středočeského kraje.

Za důležitý krok považuje středočeská ODS také navázání spolupráce s hlavním městem. To by mohlo mj. urychlit vybudování pražského okruhu.

"Konkrétně to znamená velmi rychle se vydat za pražským primátorem a řešit s ním klíčové dopravní stavby v blízkosti Prahy. Pražský kruh, který je samozřejmě důležitou pomocí i pro Středočechy. Následně řešit klíčové železniční stavby, jako jsou vysokorychlostní tratě, podívat se na přípravu dálnic, zejména dálnice D3, na kterou Středočeši také čekají. To jsou klíčové úkoly," říká Martin Kupka, kandidát na hejtmana Středočeského kraje.

Za klíčový úkol považuje lídr středočeských občanských demokratů také výstavbu nových P+R parkovišť a podpora realizace dalších cyklostezek v kraji tak, aby tvořily jeden funkční celek.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu