• Načítám...
>

Držitelé Lítačky se dostanou do muzeí za polovinu

  • 2. července 2020,
  • 17:05,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Praha připravila poděkování lidem po složité koronavirové době. Celé léto budou moci držitelé karty Lítačka navštěvovat vybraná muzea a galerie s padesáti procentní slevou. Magistrát tak chce také pomoci kulturním institucím. Dorovnání vstupného bude stát Prahu třináct milionů korun.

Reklama

Držitelé Lítačky budou moci jít o prázdninách do vybraných muzeí a galerií s padesáti procentní slevou. Praha tak chce po nouzovém stavu poděkovat lidem a zároveň podpořit kulturní instituce v době po koronavirové krizi. Dorovnání poloviny vstupného za období červenec a srpen vyjde hlavní město na třináct milionů korun.

"My jsme chtěli poděkovat Pražanům za to, jak celou tu krizi zvládli, byla to složitá doba, tak alespoň takto symbolicky jim chceme poděkovat. Nabízíme padesáti procentní slevu všem, kteří jsou držitelé Lítačky. Mohou jít do Muzea hl. m. Prahy, do Galerie hl. m. Prahy, ale mohou jít také do DOXU nebo do Vily Pelé," říká radní hl. m. Prahy Hana Třeštíková. 

Projekt je součástí rozsáhlé pomoci kulturní oblasti, která v rámci nouzového stavu utrpěla značné ztráty, které jsou pro některé instituce téměř likvidační. Pražští zastupitelé proto schválili vybraným institucím jednorázové dotační kompenzace.

"Je to jak pomoc věcná, s tím, že se snažíme domluvit různé změny ve smlouvách, ale jsou tam i finanční opatření. Na rozdíl od Ministerstva kultury pomáháme také soukromým subjektům jako jsou komerční divadla, hudební scény a podobně," dodává radní. 

"Myslím si, že je to pohyb správným směrem. Uvidíme, co všechno Praha dokáže finančně unést a do jaké instituce zkrátí své hospodaření, aby ten rok nebo dva, které budou chudé, dokázaly přežít," říká Tomáš Portlík, opoziční zastupitel hl. m. Prahy.

V minulém týdnu pak byly zároveň spuštěny stránky vprazejakodoma.cz. V rámci stejnojmenného programu chce Praha podpořit domácí i zahraniční turisty k návštěvě metropole. Stačí si vybrat například jednu noc v hotelu a získat tak volný vstup do muzea, na památky nebo do zoologické zahrady.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu