• Načítám...
>

Pražské Benátky se znovu otevřely

  • 3. července 2020,
  • 14:55,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Pražské Benátky a Muzeum Karlova mostu se po více než třech měsících otevírají veřejnosti. Pro příchozí je připravena plavba v okolí Karlova mostu s poutavým výkladem a v muzeu se zase dozvíte vše o stavbě této významné památky.

Reklama

Po více než třech měsících se Pražské Benátky otevřely návštěvníkům. Vychutnat si tak můžete jedinečné panorama Prahy z tradičního patentního člunu Vodouch.

"Zprostředkováváme genius loci staré Prahy našim návštěvníkům. Ale třeba to místo, kde teď stojíme, je úplně utajené v podzemí Starého Města. Je to dokonce nejstarší prostor, který je přístupný a my ho proplouváme s našimi loděmi. Je to poslední oblouk Juditina mostu z 12. století," popisuje převozník pražský, zakladatel Pražských Benátek, Zdeněk Bergman.

Během plavební trasy se toho dozvíte mnoho o Karlově mostě. Uvidíte nejstarší pražský vodočet Bradáč i jedinečné panorama Pražského hradu z těsné blízkosti vodní hladiny. S kapitány doplujete až do samého srdce kanálu Čertovka a neminete ani Velkopřevorský mlýn. První plavba dopadla podle pasažérů na jedničku.

Anketa

Se vstupenkou se po projížďce na člunu můžete vydat do Muzea Karlova mostu.

"Ten osvětový výklad z paluby lodí doplňujeme v Muzeu Karlova mostu. Pro českého návštěvníka je to ideální prostor, ve kterém pozná a pochopí nejen stavbu Karlova mostu, ale i to, jak to ve druhé polovině 14. století na Starém Městě a Malé Straně vypadalo," dodává Bergman.

Pražské Benátky a Muzeum Karlova mostu jsou otevřeny každý den od 10 do 18 hodin. Více informací získáte na stránkách muzeumkarlovamostu.cz

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu