• Načítám...
>

Pražské letiště obsadí běžci

  • 8. července 2020,
  • 8:57,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Zrušené běžecké závody, jako je maraton nebo půlmaraton, mají alespoň částečnou náhradu. Tou budou závody, které budou probíhat přímo na pražském letišti. RunCzech přichází i s výzvou: Česko běží dál, kdy se závodí na pětikilometrových tratích.

Reklama

Kvůli pandemii koronaviru zrušil RunCzech Pražský maraton, půlmaraton i 10 kilometrový závod Grand Prix. Přesto RunCzech přichází s několika novinkami. Tou první je výzva: Česko běží dál. Jedná se o virtuální běh.

"Je to tréninková část sezóny, takže jsou to pětikilometrové okruhy, které máme připravené už delší dobu. A běžci na nich mohou sbírat kilometry a porovnávat se s dalšími závodníky," popisuje regionální ředitel závodů, Tomáš Coufal.

Svojí běžeckou aktivitu můžete porovnávat s jinými běžci pomocí aplikace. Čeká na vás 90 tras po celé republice. V Praze například na Letné, ve Stromovce, v Braníku nebo v Klánovicích.

"Absolvují ten pětikilometrový okruh a potom nám printscreenem posílají ten výsledný čas a tu vzdálenost, kterou zaběhli. Na velké většině těch tras je i kouč, který tu trasu spravuje a který tam pořádá pravidelné výběhy," říká Tomáš Coufal.

Na víkend 18. a 19. července pak RunCzech plánuje velkou akci. A to běžecké závody přímo na ranveji letiště Václava Havla.

"Ten běžec si může vyzkoušet celý ten zážitek, jako když jedete na dovolenou. To znamená na check-in si vyzvednete číslo. Projdete kontrolou, potom vás autobusy přivezou na start, na ranvej. A připravili jsme si pro běžce dva pětikilometrové závody. Jeden je večerní, v sobotu 18. 7. ve 21 hodin. Druhý den ten program pokračuje ranním během v 8:30," komentuje Copufal.

Oba dva běhy budou na pět kilometrů a závodní víkend doprovodí i dva běhy rodinné na 3 kilometry. Účastníci běhů také můžou na letišti navštívit tzv. Runway Park.

"Všichni závodníci budou mít vstup do Runway parku v ceně registrace. Tento areál bude nabízet přehlídku letištní techniky, letadla, odklízecí stroje, hasiče," dodává ředitel regionálních závodů, Tomáš Coufal.

Registrace jsou otevřeny už teď, kapacita hlavních závodů je 900 běžců. Registrovat se můžete na stránkách runczech.com

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu