• Načítám...
>

Botanická zahrada láká k letní návštěvě

  • 9. července 2020,
  • 7:34,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Botanická zahrada je přes léto ideálním místem k návštěvě. Uvidíte tu mnoho kvetoucích rostlin, až do konce prázdnin můžete vidět expozici jehličnanů a ochutnat můžete i zdejší víno. V zahradě probíhají i intenzivní stavební práce a už brzy tu otevřou nový vstup.

Reklama

Léto není ideálním časem jen pro návštěvu koupaliště. Vyrazit můžete například do pražské Botanické zahrady. V ní vás čeká spoustu zajímavých zážitků.

Je krásně rozteklá, pokvete velké množství trvalek. Trvalkové záhony patří mezi naší chloubu a máme jednu z největších sbírek v Evropě, popisuje ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy, Bohumil Černý.

Až do konce července můžete v zahradě vidět fotovýstavu Květena Kypru. V botanické zahradě se také usilovně pracuje. Během jara tu vybudovali třeba vnitřní rozvody závlah.

"Dokončujeme stavbu vodovodu z Vltavy, který se odráží v našem ekologičtějším postoji. A také ekonomicky, protože nebudeme muset platit drahou pitnou vodu na zalévání expozic. 14. července otevřeme nový vstup na vinici svaté Kláry, který vznikal pod taktovkou našeho významného architekta profesora Lábuse," komentuje ředitel.

Až do třicátého srpna můžete také v zahradě navštívit rozsáhlou expozici jehličnanů. Uvidíte tu ty asijské, severoamerické jehličnany, ale třeba i ty z tropických oblastí. A důkladně si můžete prohlédnout i největší či nejmenší šišku na světě. Při otevření této expozice nechyběly známé osobnosti, které návštěvu vřele doporučují.

"Tady se člověk usebere. A i když jsou velká tepla, tak jsou tu místa, kde se člověk posadí do stínu. Tamhle je nádherný rybníček, kde jsou želvy. Tam jsem viděl, jak jedna žere rybičku, takže je to tady dost akční. A na procházku s dětmi je to ideální stav," komentuje herec Miroslav Etzler.

"Určitě bych ji doporučila. Je krásná, krásně se o to starají, hlavně s dětmi, je krásné vidět takové rostliny," dodává tenistka Lucie Šafářová.

Za návštěvu stojí v létě určitě i vinice svaté Kláry, kde můžete ochutnat místní víno. A na svátek Kláry, 12. srpna, tu pro nás přichystali ochutnávku vín spojenou s piknikem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu