• Načítám...
>

Letiště bude patřit amatérským i elitním běžcům

  • 8. července 2020,
  • 16:44,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Pražské letiště Václava Havla obsadí příští víkend běžci. Bude se tu konat série hned několika závodů. Večerní a ranní běh na pět kilometrů, rodinné běhy a celý víkend zakončí štafetový závod s elitními běžci.

Reklama

RunCzech připravil na letošní léto několik zajímavých akcí. Tou první je závodní výzva Česko běží dál.

"Je to ne jedna akce na stejný čas, na stejný den, na stejný start. Ale je to jedna velká akce, větší než maraton, půlmaraton a Grand Prix dohromady, ale za 90 dní na 90 trasách," popisuje prezident organizačního výboru RunCzech, Carlo Capalbo.

Stačí si tak stáhnout aplikaci a vydat se na jednu z devadesáti tras a zapojit se jednotlivých kategorií. Na 5, 10, 20 nebo 40 kilometrů a na dálku virtuálně soupeřit s ostatními závodníky, a to až do 9. září. Velkou událostí bude i běhání přímo na ranveji Letistě Václav Havla. Netradiční zážitek bude čekat na účastníky závodu ještě před startem.

"Jedete na letiště, parkujeme autem nebo autobusem linkou 119. Jdete na terminál jako na letadlo. Jdeme na check-in a místo letenky máte naše startovní číslo. Potom jdete na bezpečnostní kontrolu, jako v letadle," říká Carlo Capalbo.

A pak čeká závodníky cesta na gate, odkud je autobusy dopraví až na start závodu. Dva hlavní pěti kilometrové závody se budou konat v sobotu večer a v neděli ráno 18. a 19. července. A budou ještě doplněny dětskými a rodinnými běhy. Závodní víkend pak vyvrcholí v neděli odpoledne. Štafetovým závodem elitních běžců.

"Bude to jakási přidaná hodnoto těm masovým závodům, které se budou na ranveji letiště konat," komentuje předseda Českého atletického svazu, Libor Varhaník.

Štafetový závod bude rozdělen na čtyři části. První a poslední bude dlouhý tisíc metrů a druhý a třetí pět set metrů. Závodit proti sobě budou smíšené týmy a kapitánkami budou úspěšné české reprezentantky Diana Mezuliáníková a Kristiina Mäki.

"Myslím, že to místo bude hodně takové neobvykle," popisuje běžkyně, Kristiina Mäki.

"Já ranvej znám jako většina lidí, přistávání nebo odlety. Většinou je člověk nervózní, že letí na závody nebo je rád že se vrací domů. Teď to bude trochu jiný zážitek tam závodit. Doufám, že na to budu mít hezčí vzpomínky, dodává běžkyně Diana Mezuliáníková

Přihlášky na jednotlivé běhy a více informací o závodním víkendu získáte na stránkách RunCzech.com

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu