• Načítám...
>

Na brusle mohou Pražané do parků i na chodníky

  • 10. července 2020,
  • 19:54,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Hned na několika místech metropole si mohou bruslaři zajezdit na speciálních cestách určených pro inline bruslení. K tomuto účelu slouží také cyklostezky, které vedení města pravidelně rozšiřuje. V následující reportáži vám představíme ta nejoblíbenější místa v Praze, kam můžete s inline vyrazit.

Reklama

S narůstajícím počtem cyklostezek stoupá i počet míst, kde si mohou Pražané zajezdit na inline bruslích. Bruslaře často potkáte například na stezce vedoucí z Podolí do Modřan, ale také na dalších místech.

"Nejvyužívanější inline dráhy tady v Praze jsou např. ve Stromovce, která je opravdu hodně využívaná a dále také např. na Letné, která má přibližně jeden a čtvrt kilometrů a je souběžně s ulicí Milady Horákové. Vedle je také stezka pro chodce a běžce, takže se nepotkávají na stejné dráze, což je důležité," říká Tadeáš Provazník, tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy.

Jedním z nejoblíbenějších míst pro inline bruslení je park Ladronka. Tam si můžete brusle také zapůjčit.

"Půjčovna je určená úplně pro všechny. Od nejmenších dětí s pětadvacítkou nožičkou, jak se vyrábí nejmenší brusličky, přes začátečníky až po pokročilé bruslaře, kteří třeba neví, jaké brusle si koupit a chtějí si vybrat," říká Jan Chalupský, vedoucí Inline centra.

Ladronka je vyhledávána bruslaři z celé Prahy a to zejména díky své rozloze a kvalitě povrchu.

"Mně se ten park hrozně líbí, on je takový pěkně rozsáhlý. Zároveň je tady ta silnice hezky udělaná a zpravidla tady bývá méně lidí, když je to takhle přes den. Byli jsme tady bruslit i a skoro nikdo tady nebyl, tak se tady dalo krásně bruslit i s kočárkem," říká Michal Hrdlička, bruslař.

"Zaprvé tady město postavilo nádherný okruh, zadruhé je to asi jediné místo v Praze, kde na celém okruhu je super povrch. Není nikde žádné špatné místo, které by začátečníka mohlo nějak potrápit nebo otrlý jezdec by měl špatný pocit, že je vydrncaný a chybí tam nějaký komfort," dodává Jan Chalupský, vedoucí Inline centra

Vedení hlavního města v budoucnosti plánuje vybudovat další cyklostezky, což znamená také další prostor pro bruslaře.

"Obecně inline dráhy jako takové hlavní město příliš nedělá, protože bruslaři mohou využívat cyklostezky. Takže plánujeme určitě rozšíření více cyklostezek po celé Praze," říká Tadeáš Provazník, tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy.

Bruslit ale můžete samozřejmě také na chodnících po celé Praze. Podle zákona o pozemních komunikacích je bruslař považován za chodce. Při jízdě ale musí dbát opatrnosti, aby neohrozil ostatní.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu