• Načítám...
>

Do programu COVID Praha půjde více peněz

  • 14. července 2020,
  • 15:13,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Praha pomůže většímu počtu podnikatelů zasažených koronavirem a to díky programu COVID Praha. K 600 milionům, které slouží jako záruka za úvěr, hlavní město přidá dalších 46 milionů korun. To by mělo pomoci dalším, až třiceti firmám.

Reklama

Praha navyšuje podporu pro podnikatele, které zasáhl koronavirus. Zvyšují se finanční prostředky, které poskytne hlavní město jako záruku za úvěr.

"Našli jsme ještě dalších 46 milionů, k těm stávajícím 600 milionům. Jedná se tedy o navýšení o 8 procent, aby se dostalo na více zájemců, kteří čekají na pomoc od Prahy," vysvětluje primátor, Zdeněk Hřib. 

Dosud byli schváleny a zasmluvněny žádosti od 257 podniků. A podle zveřejněných seznamů se ve většině případů jednalo o ty nemenší firmy.

"Něco přes 80 procent těch subjektů jsou podniky do 50 zaměstnanců," popisuje Hřib.

Proti navýšení peněz ale hlasovali radní za TOP 09. Podle nich je kolem programu celá řada nejasností.

"Kolem COVIDu pro Prahu je celá řada otazníků, na které neznáme odpovědi a proto jsme o tom chtěli vést větší debatu. My si myslíme, že by Českomoravská záruční a rozvojová banka měla zveřejnit nejen informace o těch, kteří byli úspěšní a dostali tuto veřejnou podporu, ale i o těch, kteří ji nedostali a proč ji nedostali," komentuje předseda zastupitelského klubu Spojené síly pro Prahu, Jiří Pospíšil.

Navýšení finančních prostředků do programu COVID Praha by mělo pomoci dalším dvaceti až třiceti společnostem.

"Skutečně nelze vyloučit, že se na někoho nedostane. Každopádně ten proces je takový, že probíhá v pořadí, kdy se ti lidé přihlásili," uzavírá primátor, Zdeněk Hřib.

Z programu COVID Praha je možné financovat provozní a kapitálové výdaje. Obecně například náklady na mzdy, energie nebo nájemné.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu