• Načítám...
>

Radní rozhodovali o Kulaťáku a Radlické radiále

  • 16. července 2020,
  • 11:27,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Revitalizace Vítězného náměstí v Praze 6 dostala zelenou, TSK a IPR teď zahájí přípravu zadávacího řízení na výběr generálního projektanta úprav. Naopak projekt Radlické radiály se bude přepracovávat tak, aby vyšel vstříc místním občanům.

Reklama

Rada hlavního města schválila dva tisky, které budou mít významný vliv na dopravu v Praze. Ten první se týká úpravy Vítězného náměstí v Dejvicích.

"Na základě vítězného návrhu z architektonické soutěže byla dokončena studie. A nyní tuto studii předáváme na TSK, aby zahájila přípravu projektové dokumentace pro územní rozhodnutí a stavební povolení," komentuje náměstek primátora, Adam Scheinherr.

Cena projektové dokumentace bude zhruba 48 milionů a měla by být hotova v březnu roku 2021. Hlavní myšlenka vítězného návrhu je uvolnění středu náměstí odsunutím tramvají a automobilové dopravy. Měla by tak být posílena pobytová, společenská a reprezentativní funkce náměstí. Náklady na přeměnu lokality se oddají na půl miliardy. Další tentokrát už čistě dopravní stavbou, kterou se rada zabývala, byla Radlická radiála.

"Je natolik napadána v rámci územního rozhodnutí její podoba, že je neprojednatelná. Proto my jsme pokračovali v pracovních schůzkách s dotčenými občany, spolky a městskými částmi, tak aby jsme vyrozuměli těm jejich připomínkám," říká Scheinherr.

A právě úsek Radlické radiály mezi mimoúrovňovou křižovatkou Bucharova a mimoúrovňovou křižovatkou Butovice by tak měl získat úplně novou podobu.

"Vznikl finální návrh připomínek, jak by ta radiála měla být upravena. A dnes jsem vyhlásili soutěž na zpracovatele úprav Radlické radiály," uzavírá náměstek.

Technická studie by měla připomínky zapracovat do projektu po vzoru městského okruhu. Jeho návrh byl v loňském roce také aktualizován. Dá se tak předpokládat, že velká část radiály by mohla vést pod zemí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu