• Načítám...
>

Vodní slalom lze trénovat od osmi let

  • 15. července 2020,
  • 7:50,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

V pražské Tróji si mohou nejen profíci, ale i začínající nadšenci vyzkoušet vodní slalom. Blízká loděnice s tělocvičnou poskytuje kvalitní zázemí. Právě během září mají děti možnost si tento adrenalinový sport vyzkoušet.

Reklama

Projekt silným tokem v nejrychlejším čase a zároveň se vyrovnávat s řadou neočekávaných nástrah - právě to činí vodní slalom adrenalinovým a vzrušujícím sportem. Jak s tímto živlem zápolí ti nejlepší, mohou Pražané sledovat v pražské Tróji. Prostor ke zdokonalování svých schopností zde mají nejen reprezentanti ČR, ale i děti. Pro ty je připraven nábor, který bude probíhat jeden měsíc.

"Ideálně nabíráme děti od 8 do 11 let. Ale těch 9 - 10 let je optimální, protože od 11 let začínají závodit v mladších žácích. Takže je super, že když přijdou, tak si ještě vyzkouší tu kategorii před žáky," prozradila trenérka mládeže USK Praha, Radka Babčáková. 

Nábor je nastaven tak, aby si děti ověřily svoji všestrannost a rychle zjistily, zda je tento sport baví či ne. 

"Všichni začínají na kajaku. Zkusí ten měsíc až měsíc a půl pádlovat, jestli je to bude bavit. A potom na konci uděláme takové přijímací testy, které obsahují všestrannost. Je tam i to pádlování, abychom zjistili, co je schopno se za měsíc naučit a jestli na tento sport nejsou ještě mladí. Sledujeme, jak jim to jde. Většinou pak ti, co vydrží chodit, ty bereme," uvedla trenérka mládeže USK Praha, Radka Babčáková. 

Tréninky pak probíhají zpravidla dvakrát až třikrát týdně. Ani během zimy děti nezahálí. V místní tělocvičně se věnují hlavně rozvoji všestranných dovedností a držení těla. Cílem je, aby na vodě dobře ovládali svojí stabilitu a techniku pádlování. 

"Ze začátku je pro ty děti nejtěžší správně sedět, protože celý den ve škole sedí shrbení. Takže základem je sedět v lodi rovně, naklonit se trošku dopředu, protože výtlak lodě je vepředu a aby držely tělo správně. Proto máme ty tréninky přes zimu zaměřené na zpevnění těla," uvedla trenérka mládeže USK Praha, Radka Babčáková.

anketa

Pokud byste rádi přihlásili své děti na nábor, stáčí kontaktovat klub USK Praha a dorazit na stanovený termín. Potřebné vybavení na trénink je k dipozici v blízké loděnici.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu