• Načítám...
>

Praha ožije poslední zářijový víkend kulturou

  • 15. července 2020,
  • 16:52,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Praha ožije poslední zářijový víkend kulturou. Divadla, kina, galerie či kluby chystají speciální program pro NĚCO 2020. Ten navazuje na dubnový Festival kultury pod názvem NIC 2020.

Reklama

Poslední zářijový víkend bude v metropoli patřit kultuře. Divadla, kina, galerie či kluby chystají speciální program v rámci Festivalu kultury pod názvem NĚCO 2020. 

"Něco 2020 je takové pokračování akce, které jsme říkali NIC 2020, což byla taková akce na podporu kultury v době koronavirové epidemie, kdy všechno bylo zavřené a my jsme se snažili těm zavřeným kulturním institucím nějak pomoci. To Něco, co plánujeme na konec září, je také podpora kultury a hlavně se snažíme tím nalákat lidi, aby se vrátili zpátky do divadelních sálů, do galerií, muzeí a hudebních klubů," řekla Hana Třeštíková, radní hl. m. Prahy. 

Vedení pražského magistrátu oslovilo téměř všechny kulturní scény, které na území hlavního města fungují a které se zúčastnily akce NIC 2020. 

"S tím, že jestli se chtějí zapojit do tohoto víkendu, kdy budeme nabízet nejen Pražanům, ale komukoliv, kdo bude chtít přijít, speciální programy typu různých komentovaných prohlídek nebo ukázek zákulisí, nějaké ukázky z různých her, setkání s herci nebo hudebníky. Cokoli, co naláká lidi do těch míst, kromě té stálé nabídky, která už v září samozřejmě bude zase zpátky. Všechny programy budou zpátky tak, jak si to pamatujeme před epidemií," řekla Hana Třeštíková, radní hl. m. Prahy.

Třídenní Festival kultury NĚCO 2020 se uskuteční od 26. do 28. září a organizátoři počítají, že podobně jako v případě dubnové akce o něj bude velký zájem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu