• Načítám...
>

Městské části se zapojují do aplikace CityVizor

  • 16. července 2020,
  • 16:18,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Městské části se postupně zapojují do aplikace CityVizor. Jedná se o takzvaný rozklikávací rozpočet, který mimo jiné umožňuje občanům nahlédnout do hospodaření dané radnice.

Reklama

Jen během půl roku se do aplikace CityVizor zapojilo sedm městských částí. Jejich obyvatelé tak mají možnost prohlédnout si detailně hospodaření radnice a to rychle a přehledně. Projekt zastřešuje hlavní město. 

"Ta aplikace umožňuje rozklikat si rozpočet a jeho plnění na úroveň jednotlivých faktur. Takže občan, který se o to zajímá, může získat zajímavý přehled o tom, na co jeho městská část vynakládá peníze, kolik, případně i jakým dodavatelům apod.," uvedl radní hl. m. Prahy, Adam Zábranský.

Nově, tedy od června tohoto roku, spustila rozklikávací rozpočet například i Praha 11. Podle místní radnice budou postupně přidány i informace za minulé období.

"Náš dlouhodobý cíl je vyčlenit data tak, abychom viděli i do let minulých. Tzn. 5 až 6 let zpátky. My ta data máme v jiném systému, ale bude potřeba je připravit, aby se zobrazovala v CityVizoru. Bude to dlouhodobý projekt, ale myslíme si , že to je proveditelné," uvedl radní MČ Praha 11, Martin Duška.

Některým městským částem však vadí, že musí informace do CityVizoru zadávat ručně. Praha 1 proto plánuje současně využívat další aplikace, které umožní automatické nahrávání dat a zároveň poskytnou více funkcí. 

"Aktuálně máme připravenu prezentaci jiného produktu, který je nadstavbou ekonomického systému Ginis, který by fungoval automatizovaně. Tedy nebylo by potřeba každý měsíc ručně předávat data do systému. Zcela jistě mohou ty systémy fungovat souběžně," uvedl radní MČ Praha 1, Richard Bureš.

V současné době je v přípravné fázi 10 městských částí, které očekávají spuštění aplikace CityVizor v nejbližší době. Mezi ně například patří Praha 5, 6, 9, 17 či Praha - Dolní Chabry.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu