• Načítám...
>

Část Výstaviště bude přičleněna ke Stromovce

  • 17. července 2020,
  • 11:58,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Nevyužívaná část Výstaviště bude přičleněna zpět ke Stromovce. V této části vzniknou nové cesty, mobiliář, ale například i sportovní prvky. S proměnou by se mělo začít ještě na podzim a hotovo by mělo být na jaře příštího roku.

Reklama

Královská obora Stromovka je jeden z nejvýznamnějších přírodně krajinářských parků v Praze a má i svojí historickou hodnotu. Vedení metropole jí chce vrátit i historickou podobu.

"Stromovka byla původně oborou a část Stromovky byla odkrojena vznikem Výstaviště. A ta zadní část Výstaviště je dnes nepoužívaná, nenavštěvovaná a nevyužitá. Tak jsme se rozhodli tuto část přiléhající k viaduktu z Výstaviště vyčlenit," komentuje náměstek primátora, Petr Hlubuček. 

A nově by tak měla tato část náležet k parku Stromovka. To si vyžádá nemalé úpravy.

"Vytrhat odtamtud betony, asfalty a provizorní hřiště, co tam jsou, zmizí. Zvýšíme podíl travnatých ploch, uděláme nové cesty, mlatové nebo štěpkové. Částečně tam bude i nové osvětlení a mobiliář - lavičky, koše herní prvky, pingpongové stoly," říká náměstek.

Projekt je v tuto chvíli hotový, magistrát získal i stavební povolení a právě teď probíhá soutěž na výběr zhotovitele. Podle náměstka Petra Hlubučka by úpravy měly začít ještě na podzim.

"Budeme mít na jaře hotovo, tak aby se zahájením příští sezóny mohli návštěvníci využívat i tuto část Stromovky, jako příjemnou rekreační plochu," uzavírá Petr Hlubuček.

Všechny úpravy by měly magistrátní kasu vyjít na necelých dvacet milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu