• Načítám...
>

Letní scéna divadla Kalich uvedla novou hru

  • 14. srpna 2020,
  • 8:52,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Úhlavní přátelé je název francouzská komedie o tom, jak snadné je narušit dlouholeté přátelství. Na jevišti mohou diváci vidět Terezu Kostkovou, Nelu Boudovou, Karla Zimu a Bronislava Kotiše. Hra měla svoji premiéru na Letní scéně Divadla Kalich.

Reklama

Hvězdné léto divadla Kalich se i letos odehrává v amfiteátru pod Žižkovskou věží. Diváci zde mohou vidět řadu známých herců. Mezi ně patří i Tereza Kostková, která si zahrála ve hře Úhlavní přátelé. Ta měla právě na této letní scéně svoji premiéru.

"Jedná se o příběh podle skutečné události, která se stala autorce představení. Vyslechla si záznamník, na který se omylem nahrál hovor dvou jejích přátel. Ti k ní a jejímu manželovi jeli na návštěvu a během rozhovoru v autě své hostitele strašně pomlouvali, aniž by věděli, že je jejich rozhovor nedopatřením nahráván," popsala Tereza Kostková, herečka.

Na základě této události se rozvinul příběh o tom, jak snadné je narušit dlouholeté přátelství.

Hra Úhlavní přátelé byla sepsána podle skutečné události. Autorka hry si totiž nedopatřením vyslechla rozhovor svých přátel.

"To co si říkáte mezi sebou o svých přátelích, a možná to nemusíte myslet tak zle,,zní jinak když to pak nechtěně slyšíte vyslovené zpětně na nahrávce. Může to znít krutě. Vlastně se ve hře otevírá téma, jak dalece můžete být otevřeni v přátelství, v upřímnosti. Jedná se o třeskutou komedii, která jde až ad absurdum. Neboť oni své přátele nechají přijet s vědomím toho, co o nich říkali a prostě je v tom upečou. Je to jednoduchá konverzačka, ale velmi ztotožnitelná," konstatovala Tereza Kostková.

Ta ztvárňuje na jevišti jednu z hlavních rolí.

"Hraji manželku z chudšího páru. Je tam totiž ještě jeden rozpor. Jeden pár je bohatý a druhý chudý. Je tam rovněž téma závisti a žárlivosti. Každý zde má nějaký důvod na toho druhého žárlit a neumí si to přiznat, nevědí to. Z toho pak vychází určité pocity. My s kolegou hrajeme takovou hippies rodinu, která nemá vztah zcela v pořádku, stejně jako ho nemá úplně v pořádku ani ta druhá rodina," doplnila Tereza Kostková.

V dalších rolích se mohou diváci těšit na Nelu Boudovou, Karla Zimu a Bronislava Kotiše. Hru Úhlavní přátelé má ve svém repertoáru Komorní divadlo Kalich.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu