• Načítám...
>

Léto je ideální doba na plážový volejbal

  • 29. července 2020,
  • 19:06,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

V letních měsících můžete strávit čas na pláži i aktivně. Ideální sport je beach volejbal, který má v Praze kvalitní zázemí. Na území metropole totiž najdete přes 20 sportovišť, kde si můžete zahrát.

Reklama

Plážový nebo-li beach volejbal patří mezi mladé a zároveň stále více vyhledávané letní sporty. Většina pravidel je převzata z klasického volejbalu, objevují se zde ale některé odlišnosti.  Družstvo je totiž tvořeno pouze dvěma hráči a kurt je menší. 

"Na písku se hraje trošku hůře. Je tam těžší pohyb. Nicméně je šetrnější ke zdraví, a proto většině hráčů prodlužuje kariéru. Hraje se s trochu jiným míčem a v jiných povětrnostních podmínkách," uvedl šéftrenér Beachklubu Praha Pankrác, Michal Palinek.

anketa

"Na beachvolejbalu mě hlavně baví, že i když tady v Česku nemáme moře, tak nám ho zdejší písek přibližuje. Také je lepší, že hrajeme ve dvou. Že to není týmová hra. Nejsem moc týmový hráč," konstatovala Andrea Pavlíková hráčka beach volejbalu. 

"V písku mě hra přijde těžší, proto mě beach volejbal baví. Není stereotypní a hlavně se hraje ve dvojici, což je podle mého jednodušší nežli hrát v šestkách, kdy je víc lidí pohromadě. Beach volejbal je přátelštější," konstatovala Kristýna Marešová, hráčka beach volejbalu.

"Mě se líbí, že nehrajeme v halách kde hrajeme jen v zimě. Je to více na sluníčku a počasí je tak kompletně více prožité," doplnila Monika Plešková hráčka beach volejbalu.

Trénink pod vedením profesionálních a zkušených trenéru můžete absolvovat například v Beachklubu Praha Pankrác, který disponuje 10 kurty.  

"Trénink spočívá v klasickém postupu, který znají všichni volejbalisté.  Rozcvičení, hra s míčem, herní činnost jednotlivce, herní činnost ve skupinách a na závěr hra. Každý kdo je beach volejbalem nepolíben, tak se učí na začátku odbíjení na místě. To znamená odbíjení obouruč vrchem  neboli prsty. Pak odbíjení obouruč spodem čili bagr. Potom útočný úder neboli smeč tak, aby uměl pěkně prásknout do míče," doplnil šéftrenér Beachklubu Praha Pankrác, Michal Palinek.

anketa

"Nikdy vlastně nevíte kam míč spadne. To byste se měl naučit. Je ale mnoho podmínek, které to mohou ovlivnit jako je třeba vítr. Takže v létě, když je vítr, tak se hraje velmi špatně," popsala ještě Andrea Pavlíková hráčka beach volejbalu.

"Zpočátku pro mě byly nejtěžší prsty. Ty mě upřímně dělají problémy doposud. Samozřejmě i bagr a celkově kontrola nad balónem," svěřila se Kristýna Marešová, hráčka beach volejbalu.

"Nejdůležitější je spoléhat se na spoluhráče, protože na kurtu jste spolu jen dva," dodala Monika Plešková hráčka beach volejbalu.

Tréninky pro veřejnost nabízejí i ostatní kluby v Praze.  Jen na území hlavního města se nachází přes 20 sportovišť, kde můžete i bez předcházejících zkušeností trénovat pod dohledem trenérů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu