• Načítám...
>

V neděli bude patřit Chuchle klusákům

  • 29. července 2020,
  • 6:48,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Už v neděli bude patřit závodiště ve Velké Chuchli klusákům. Uskuteční se tu další dostihové odpoledne celkem s pěti závody. Vrcholem odpoledne bude nejdříve Cena primátora hlavního města a pak i cena metropolitní televize Praha TV.

Reklama

Už v neděli druhého srpna se od dvou hodin uskuteční na závodišti ve Velké Chuchli dostihové odpoledne. 

"Máme od dvou hodin celkem pět klusáckých dostihů. Je to takový komorní dostihový den, protože i naši členové jezdí v létě na dovolenou nebo se věnují zemědělským činnostem," říká Helena Pokorná, sekretářka České klusácké asociace.

Mezi pěti závody ale budou dva dostihy vynikat. Tím prvním je cena primátora hlavního města Prahy. 

"Která je určena pro koně jedničkové třídy. Naše úzká špička je ale nyní ochuzena, protože dva z našich nejlepších koní startují v sobotu v mezinárodním dostihu v Budapešti. Takže máme dostih o šesti koních," upřesnila Helena Pokorná.

Tomuto dostihu ale bude předcházet už sedmí díl seriálu pro francouzské klusáky. 

"Ten z většinové části sponzoruje francouzská vrcholná autorita z Paříže. Tentokrát ho běžíme pod názvem Cena televize Praha TV. Je určen pro začínající francouzské klusáky. Obohacením je určitě účast německého jezdce od Mnichova, který k nám v poslední době poměrně pravidelně jezdí," upozornila Helena Pokorná.

Návštěvníci nedělních dostihů by neměli být nijak omezeni koronavirovými opatřeními. A dokonce si mohou i na jednotlivé dostihy vsadit.

"Prostřednictvím on-line aplikací. Živě se sázky na dostihy nepřijímají," upozornila Helena Pokorná

Všechny dostihy je možné sledovat i online, a to na internetové televizi EquiTV.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu