• Načítám...
>

RunCzech pořádá závody v pivovaru

  • 30. července 2020,
  • 14:16,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Karlovy vary, České Budějovice a Praha. To byla tři místa, kde RunCzech pořádal své závody přímo na letištních ranvejích. Všechny závody se setkali s velkou odezvou veřejnosti. Teď se blíží další událost, a to běh v Plzeňském pivovaru.

Reklama

Na konci června a v průběhu července pořádal RunCzech tři běhy na ranvejích tří letišť. V Karlových Varech, Českých Budějovicích a naposledy na Letišti Václava Havla v Praze.

"Běžci se tak pohybovali v místech, kam není možné se jen tak dostat. A co se týká pražského letiště, kde už není šance, že by zde opětovně startovali, tak byli tímto unikátním místem nadšeni. Počasí nám také vyšlo poměrně dobře. Pršelo pouze na jeden závod, ale i to byl pro běžce zážitek," uvedl Tomáš Coufal, ředitel regionálních závodů RunCzech.

Navíc už prvního srpna budou moci běžci zažít další nevšední zážitek, a to v Plzni na Pivovarském běhu s Birellem.

"Je to běh, který se koná přímo v areálu plzeňského pivovaru. A bude velice zajímavý tím, že se poběží ve sklepení, a také v celém areálu provozu Plzeňského Prazdroje. V sobotu startujeme ranním během, doplňuje to rodinný běh. A pak je na programu ještě odpolední běh rodinný, běh na pět a půl kilometru a večerní běh na pět a půl kilometru," popsal Tomáš Coufal.

Účastníci běhů se mohou těšit i na grilování, historické bednáře nebo školu čepování piva. Den pak vyvrcholí koncertem skupiny Support Lesbiens. Až do šestého září navíc bude probíhat projekt Česko běží dal. Tohoto projektu se může zúčastnit prakticky kdokoliv po celé České republice.

"Je registrováno okolo tisíce účastníků. Aktuálně máme naběháno přes osm tisíc kilometrů. Tady v Praze stojí za zmínku první tři trasy, kde je naběháno nejvíce kilometrů. Konkrétně Stromovka, Hvězda a trasa v Bráníku," konstatoval Štěpán Hickl, manažer projektu Česko běží dál.

Jak do projektu Česko běží dál, tak i do Pivovarského běhu v Plzni se můžete stále registrovat, a to na stránkách RunCzech.com. Tam najdete i všechny potřebné informace.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu