• Načítám...
>

Bazénů a koupališť je v Praze nedostatek

  • 31. července 2020,
  • 17:49,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

V hlavním městě je nedostatek bazénů a koupališť. Podle radního Víta Šimrala by se v centrální Praze uživilo dalších minimálně pět bazénů nebo koupališť. V dohledné době se počítá například s rekonstrukcí koupaliště Motol.

Reklama

Hlavní město v současnosti zpracovává plán rozvoje sportu, který už ukazuje první čísla. V centrální Praze chybí sportoviště všeho druhu a nejvíce bazény a koupaliště.

"V současné době evidujeme na území Prahy kolem 40 bazénů, ve kterých se dá plavat. Nejsou to jen pětadvacítky nebo padesátky, ale i kratší. V ideálním případě, pokud bychom do centra dostali nějakých pět dalších bazénů, minimálně v té délce 25 metrů, tak už bychom nějakým způsobem tu poptávku dokázali sanovat. Ale obecně s tím, jak vzrůstá populace Prahy, tak i naštěstí sport vzrůstá na popularitě, takže by těch bazénů bylo potřeba dalších desítek," řekl Vít Šimral, radní hl. m. Prahy. 

Praha by se tak na investice do bazénů a koupališť měla v příštích letech podle radního Víta Šimrala více soustředit. Pro příznivce plavání a letního osvěžení je ale dobrou zprávou to, že by se mělo zrekonstruovat přírodní koupaliště Motol.

"V tuto chvíli se hlavně jedná o tu budovu, která je v havarijním stavu a my bychom chtěli, aby tu vznikla nová dvoupodlažní budova, která by obsahovala například restauraci nebo saunu a další zázemí pro koupaliště," řekl Tadeáš Provazník, tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy.  

Nová budova by měla být postavena ve svahu a střecha budovy by měla být zatravněna. Podle plánu by měly celý areál doplnit i herní prvky pro děti a to jak na zemi, tak ve vodě.

"Předpokládáme, že projdou renovací i okolní prostory, například by tady mělo vzniknout nové parkoviště a také napojení na Zahradníčkovu ulici. Nicméně v tuto chvíli nevíme, kolik by celý projekt mohl stát. Předpokládáme, že do konce roku budeme mít rozpočet," řekl Tadeáš Provazník. 

S možnými stavebními úpravami Koupaliště Motol by se mohlo začít v roce 2022.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu