• Načítám...
>

Velká Chuchle hostila klusácké dostihy

  • 2. srpna 2020,
  • 19:32,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Na závodišti ve Velké Chuchli se konal už po sedmé pražský klusácký dostihový den. Připraveno bylo celkem pět dostihů, z nichž nejvýznamnější byla Velká cena primátora hlavního města Prahy.

Reklama

Během neděle mohli zájemci vidět ve Velké Chuchli sedmý klusácký dostihový den této sezóny. Na programu bylo připraveno 5 závodů. Jedním z nich byla i Velká cena primátora hlavního města Prahy, která byla určena pro tříleté a starší klusáky.  Na trati dlouhé 1670 metrů porovnali své síly zástupci šesti stájí. 

Hlavním favoritem byl český jezdec David Dobrovolný s koněm Kryza deux Skree. Přestože většinu času dýchal v těsném závěsu na záda vedoucího jezdce Andrease Hubera, nakonec se z vítězství radoval soupeř. 

"Nebylo to nic jednoduchého. Host z Německa napálil tempo hned od počátku a už jsme ho nedohnali. Neudělal jsem chybu, ale host z Německa měl číslo jedna a mohl tak hned od začátku jet. Já jsem musel obíhat koně. Navíc klisna měla teď trošinku pauzu od posledních dostihů, a tak malinko vypadla z formy. Ale já jsem spokojený," popsal David Dobrovolný, jezdec stáje Roddenberry.

Nadšenci klusáckých dostihů taktéž nebyli ochuzeni o tradiční závod televize Praha. I zde se představili tříletí a starší klusáci, a to na trati dlouhé 2180 metrů. Tento závod ovládl žokej Robert Pletschacher s koněm Farvala Ace. 

Všechny závody bedlivě sledovala i dostihová komise. Nás zajímalo, na co vše se zaměřuje a co hodnotí. 

"Jednak hodnotíme jízdu. To znamená, že sledujeme, aby se vzájemně nepoškozovali koně. Pak hlídáme jestli kůň cválá, protože on může cválat dvakrát po osmdesáti metrech. Potřetí už je diskvalifikován. Pak se samozřejmě určuje doběh a pořadí koní v cíli a výrok rozhodčích," upřesnil Jaromír Tihelka, předseda dostihové komise.

Příští dostihový den ve Velké Chuchli je naplánován na neděli 16. srpna, kde se divákům představí klusáci od 5 let. Závod taktéž mohou zájemci sledovat z pohodlí domova na webových stránkách Equitv.cz

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu