• Načítám...
>

Praha vyvěsila duhovou vlajku

  • 3. srpna 2020,
  • 18:25,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Až do neděle 9. srpna bude Praha patřit festivalu sexuálních menšin Prague Pride. Představitelé hlavního města symbolicky zahájili festival vyvěšením duhové vlajky. Letošní program, bude ale značně upravený, a to kvůli koronaviru.

Reklama

Na Nové radnici pražského magistrátu od pondělního dopoledne visí duhová vlajka. V hlavním městě totiž začal festival Prague Pride,  který je zaměřený na gay, lesbickou, bisexuální a transgender tématiku. A Praha je jedním z hlavních partnerů této akce.

"Představte si, že jsou stále ještě v Evropě města a země, kde jsou sexuální menšiny diskriminovány. Po loňském, prvním vyvěšení duhové vlajky jsme dostali několik reakcí i z velmi blízkých, sousedních  zemí jako je třeba Polsko a Slovensko s tím, že závidí České republice, Praze, že tu vládne svoboda, demokracie, tolerance a že tu nejsou tyto menšiny diskriminovány," konstatoval Petr Hlubuček, náměstek primátora hlavního města Prahy.

"Praha by se měla otevřeně přihlásit k toleranci všech menšin, ať už sexuálních či jiných. Ukázat tím, že je Praha moderní metropole, kde se všem žije dobře a nikdo zde není pronásledován za to kým je. V pátek jsme ostatně vyvěšovali i romskou vlajku," uvedla Hana Třeštíková, radní hlavního města Prahy.

"Tato problematika je pro nás důležitou proto, abychom se do příštích let už posunuli k diskursu, že takového věci jsou skutečně mainstreamem, běžnou součástí života a ne věcí, kterou musíme obhajovat," doplnil Vít Šimral, radní hlavního města Prahy.

Festivalový program je letos kvůli koronaviru omezen a bude chybět například sobotní průvod městem.

"Připravili jsme si více než sto dvacet akcí. Mnoho z nich bude možné sledovat on-line. Máme každý den pětihodinový Pride Stream. Nejen lidé v Praze, ale kdokoli tak může sledovat  besedy, přednášky a workshopy. Bude to jiné v tom, že kvůli pandemii koronaviru není možné pořádat sobotní průvod. Místo průvodu jsme připravili Duhovou plavbu po Vltavě," popsala Hana Kulhánková, ředitelka festivalu Prague Pride.

Festival Prague Pride potrvá až do neděle 9. srpna. Kompletní program a veškeré informace o něm získáte na stránkách praguepride.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu