• Načítám...
>

Do Prahy se zřejmě brzy vrátí povinné roušky

  • 3. srpna 2020,
  • 18:55,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Do Prahy by se už brzy mohly vrátit roušky. Na pondělní tiskové konferenci to oznámil primátor Zdeněk Hřib. O povinnosti ale rozhodne hygienická stanice hlavního města. V Praze by už příští týden mělo vzniknout i testovací místo pro turisty.

Reklama

Ministerstvo zdravotnictví rozsvítilo takzvaný semafor, který má upozorňovat na riziko nákazy koronavirem v jednotlivých regionech. Praha svítí zeleně.

"Jsem rád, že je Praha stejně jako ostatní regiony zelená, protože to skutečně odpovídá tomu, co se zde děje. Hovořil jsem o tom rámcově s paní Zdeňkou Jágrovou, ředitelkou pražské hygieny. Vypadá to, že budeme  muset v blízké době přistoupit k tomu, že budou v Praze nařízeny roušky ve vnitřních prostorách, tak jak tomu bylo dříve," upozornil Zdeněk Hřib, primátor hlavního města Prahy.

Už brzy tak budeme zřejmě muset opětovně nosit ústenky třeba v obchodech. V hlavním městě by už brzo mělo také přibýt nové testovací místo na Covid-19, a to určené především pro turisty, kterých stále přibývá.

"Od příštího týdne chceme zprovoznit odběrové místo přímo v centru města. Turista, kterému se neudělá dobře nebo který se ráno probudí a nebude se cítit zcela v pohodě, tak bude moci přijít do odběrového místa. To najde v centru města jen několik set metrů od hotelu. Výsledek testu bude znát do dvanácti hodin. Pokud si připlatí jako samoplátce, tak už do jedné hodiny," popsal Petr Hlubuček, náměstek primátora hlavního města Prahy.

Radní pro zdravotnictví také seniorům a chronicky nemocným doporučuje očkování.

"Doporučuji rizikovým skupinám očkovat se proti sezónní chřipce, protože se tím pro tuto cílovou skupinu sníží pravděpodobnost dvou těžkých onemocnění. Také se tím sníží nebezpečí zahlcení zdravotnického systému během podzimu," uvedla Milena Johnová, radní hlavního města Prahy.

Primátor Hřib opětovně připomněl, že přispět proti šíření infekce Covid-19 může každý, a to tím že bude nosit respirátor nebo ústenku preventivně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu