• Načítám...
>

Praha chce koupit ubytovnu pro lidi bez domova

  • 10. srpna 2020,
  • 12:30,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Vedení hlavního města během koronavirové krize poskytlo a stále poskytuje přístřeší stovkám lidí bez domova. Ubytovací kapacity si ale hlavní město musí pronajímat. I proto se vedení metropole rozhodlo koupit budovu, která by mohla sloužit jako ubytovací zařízení, a to nejen pro lidi bez domova.

Reklama

Vedení hlavního města zaúkolovalo Centrum sociálních služeb Praha, aby prodloužilo nájem pro lidi bez domova v pražských hotelech a hostelech. Tyto ubytovací služby slouží městu od nouzového stavu a to proto, aby lidé bez domova mezi sebou nešířili koronavirus. Nájem ve čtyřech ubytovacích zařízeních pro lidi bez domova by se měl prodloužit až do poloviny příštího roku.

"Jsem ráda. Získali jsme čas do konce června příštího roku individuální, sociální prací působit na ně tak, aby se jejich situace dlouhodobě vyřešila," vysvětlila Milena Johnová, radní hl. města Prahy.

Podle dosavadních zkušeností totiž mnoho lidí bez domova čas v ubytovacích zařízeních strávilo smysluplně. Řada z nich si třeba našla práci. Tento čas je zároveň zavazující pro radního Adam Zábranského, který dostal od vedení hlavního města úkol.

"Rada mě pověřila, abych připravil soutěž o nákup ubytovacího zařízení pro Hlavní město Praha. Dnes si tyto objekty pronajímáme. Přijde nám ale vhodnější, aby místo vhodné k ubytování potřebných patřilo městu," vysvětlil Adam Zábranský, radní hl. města Prahy.

V případě potřeby by v ubytovacích kapacit mohli využit i zástupci různých podporovaných profesí. Finální podklady pro nákup ubytovacího zařízení by podle radního Adama Zábranského měly být připraveny během půl roku. Pak soutěž ještě musí posvětit rada a zastupitelstvo hlavního města.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu