• Načítám...
>

Praha dá více peněz na výuku cizích jazyků

  • 7. srpna 2020,
  • 11:54,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Jednou z priorit radního pro školství Víta Šimrala je jazyková vybavenost žáků. Vedení hlavního města schválilo nový dotační program pro střední školy, který se právě výukou cizích jazyků zabývá. Pro žáky to znamená například větší hodinovou dotaci nebo učitele v podobě rodilých mluvčí.

Reklama

Rada hlavního města schválila Metropolitní podporu středoškolské jazykové výuky 2020.

"Navazuje volně na program, který už zde vznikl za primátora Pavla Béma, kdy hlavní město ročně uvolnilo přibližně  třicet milionů korun na navyšování hodinové dotace výuky cizích jazyků na našich školách. Především tedy na oborech, které jsou zakončeny maturitní zkouškou a na gymnáziích. My jsme tento program vzali, administrativně zjednodušili a celkovou alokaci navýšili částkou zhruba padesát milionů korun na každý rok," uvedl Vít Šimral, radní hl. města Prahy.

Program v tuto chvíli využívá většina škol v hlavním městě, ale díky navýšení financí se do něho budou moci přihlásit i další školy. Ty pak mohou žákům nabídnout kvalitnější výuku cizích jazyků, například v podobě rodilého mluvčího.

"Díky tomu, že jsme vše administrativně zjednodušili a finanční alokaci navýšili, tak skutečně dojde k tomu, že každá škola, která je zřizována hlavním městem a má maturitní obor, ať už se to týká gymnázií nebo odborných škol, tak tento příspěvek dostane. V případě že sežene kvalitní pedagogy cizích jazyků, což je dnes díky situaci na trhu snadnější nežli před několika lety, tak získají další hodinovou dotaci," dodal Vít Šimral, radní hl. města Prahy.

Radní Vít Šimral si od programu slibuje, že pražské děti budou zase o něco lépe mluvit anglicky, německy, nebo francouzsky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu