• Načítám...
>

Křižíkovy pavilony se začínají rekonstruovat

  • 11. srpna 2020,
  • 21:41,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

První z Křižíkových pavilonů na pražském Výstavišti se začal opravovat. Do konce roku by se mělo začít s renovací dalších pavilonů. Ty pak budou mít multifunkční využití. Práce by měly být hotovy do konce roku 2021.

Reklama

Rekonstrukce Křižíkových pavilonů na pražském Výstavišti dostala zelenou od rady hlavního města. Léta odkládané práce tak mohou začít.

"Část Křižíkových pavilonů, konkrétně pavilon D, je v rekonstrukci už nyní. Práce zde byly zahájeny jako samostatná investiční akce. Nyní rada schválila renovace na zbývajících třech pavilonech. Ty by měly být zahájeny do konce roku nebo na začátku roku příštího," upozornil Pavel Vyhnánek, náměstek primátora hl. města Prahy.

"Rekonstrukce spočívá v odstranění vnějšího pláště, který  se bude nahrazovat novým, s lepšími termoregulačními vlastnostmi. Zároveň se kompletně obměňuje interiér  pavilonu. Od podlah přes vzduchotechniku, rozvody sítí , sociální zařízení. Tedy nás vlastně čeká práce na kompletně novém vybavení," popsal Tomáš Hübl, předseda představenstva Výstaviště Praha.

Rekonstrukce pavilonu D by měla být hotova už v březnu. Zbylé pavilony do konce roku 2021. Zrekonstruované Křižíkovy pavilony by pak měly částečně nahradit Průmyslový palác.

"Po dobu renovace a zavření Průmyslového paláce sem chceme přesunout celou řadu akcí," konstatoval Pavel Vyhnánek, náměstek primátora hl. města Prahy.

"Přestože Křižíkovy pavilony výměrou neodpovídají Průmyslovému paláci, budou přesto poskytovat řekněme dvoutřetinovou náhradu. Pokud by bylo třeba, tak bychom přistavili mobilní halu, která by nám výměru doplnila," uvedl Tomáš Hübl, předseda představenstva Výstaviště Praha.

Zrekonstruované Křižíkovy pavilony umožní pořádání společenských akcí vyšší úrovně a jejich obnova bude magistrát stát 245 milionů korun. Počítá se také s renovací Křižíkovy fontány. Zatím se zpracovává koncepční studie.

"Chceme samozřejmě zachovat amfiteátr. Jedná se o unikátní prostor s kapacitou zhruba čtyři tisíce sedících diváků na víceméně zastřešených tribunách, které nemají v Praze ani širším okolí obdoby. Pro nás je to samozřejmě komerčně velmi zajímavý prostor. Po ukončení její obnovy by měla fontána splnit jak komerční účel, tak nabídnout možnost trávení zde volného času, a to právě díky zapojení vodního prvku," dodal Tomáš Hübl, předseda představenstva Výstaviště Praha.

Práce na fontáně ale nezačnou dříve jak za dva roky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu