• Načítám...
>

Sezóna klusáckých závodů v pražské Chuchli vrcholí

  • 12. srpna 2020,
  • 7:16,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

V pražské Chuchli tuto neděli odstartuje pět závodů klusáckých dostihů. Jedná se o 7. dostihový den, kde se představí známí šampioni, kteří budou mít poslední možnost změřit své síly před zářijovým derby.

Reklama

Sezóna klusáckých závodů pomalu a jistě vrcholí. V neděli 16. srpna bude v pražské Chuchli pro fanoušky připraven už 7. dostihový den, který předchází třítýdenní pauze před zářijovým derby. Největším trhákem tak bude přípravná Derby-cena, která odstartuje ve tři hodiny odpoledne. Na trati dlouhé 2180 metrů poměří své síly zejména čtyřletí klusáci. 

"Tuto neděli mezi sebou změří síly čtyři koně. Dva pana Zdeňka Škobise a trenérky Hančové, kteří tomuto derby ročníku v podstatě vládnou.  Plamino a Game Atout  byli totiž v obou velkých dostizích byli na prvním a druhém místě. Dále se k nim připojí dva koně českého chovu. Je to Lord a Nanoko Ov, který poslední dva starty vyhrál," uvedla Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace.


 Druhým vrcholem dostihového dopoledne, které nabídne pět závodů, bude poslední závod kde se představí významní, zahraniční účastníci. 

"Startuje sice jen pět koní, nicméně z toho jsou tři zahraniční účastníci. Dva koně jsou trenéra  Roberta Pletschachera. Windhund už zde dva závody vyhrál, takže bude určitě patřit k favoritům. Dále startuje jeho tréninkový kolega  Equimax, což je zástupce francouzského plemene klusáka. A dále kůň Varenne Venus, který je registrovaný v Rakousku, ale běhá letos u nás se svojí stálou jezdkyní Kubíkovou. Ten u nás také jednou vyhrál," doplnila Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace.

Všechny dostihy je možné sledovat od 14 hodin i online, a to na internetové televizi EquiTV. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu