• Načítám...
>

Divadlo Spirála se začne brzy rekonstruovat

  • 11. srpna 2020,
  • 22:15,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Divadlo Spirála na pražském Výstavišti od povodní v roce 2002 chátrá. Ještě letos by ale měla začít jeho rekonstrukce za 217 milionů korun. Divadlo by mělo mít nově dva sály a jeho možnosti využití by se tak měly značně rozšířit.

Reklama

Divadlo Spirála na pražském Výstavišti je výjimečnou stavbou, která si dokonce odnesla několik architektonických cen. Teď čeká tuto stavbu renovace.

"Od povodní je celý objekt zavřený a chátrá. Je známý například tím, že se zde v devadesátých letech hrál muzikál Jesus Christ Superstar, který vidělo přes osm set tisíc lidí. Takže si od jeho opravy slibujeme také návrat podobných kulturních akcí," uvedl Petr Vyhnánek, náměstek primátora hl. města Prahy.

"Divadlo bude obnoveno v původním rozsahu. Bude zde aréna pro zhruba 550 sedících diváků. S variabilní kapacitou a plnou divadelní technologií. Mělo by nabídnout multifunkčnost, ať už pro hudební či divadelní představení nebo běžnou komerční činnost. Například přednášky, firemní akce, konference. V tomto nevšedním arénovém prostoru nabídneme veřejnosti zcela jiné zážitky, nežli by se jim k podobnému účelu dostalo kdekoli jinde v Praze," popsal Tomáš Hübl, předseda představenstva Výstaviště Praha.

Unikátní je tento prostor od střechy, která je technickou památkou, až po suterén, kde bylo dříve umístěno technologické zázemí. Teď bude ale tento prostor využit jiným způsobem.

"Na tomto místě vzniká ještě druhý sál, který v původním návrhu nebyl. Získáváme tak další prostor, ať už zkušebnu nebo samostatný sál na menší koncerty," upozornil Tomáš Hübl, předseda představenstva Výstaviště Praha.

Po opravě divadla se už ale nepočítá s tím, že by bylo svěřeno jedné muzikálové či divadelní produkci. O využití se bude starat samo Výstaviště Praha.

"U nás vzniká nové, programové oddělení, které bude mít na starosti dramaturgický plán. Měl by kombinovat kulturní eventy s obchodní činností a běžnou komercí.  Prostory tedy v dopoledních hodinách budeme užívat pro semináře, přednášky, konference. Večer by se zde odehrávala klasická divadelní představení. A také hostovačky, koncerty skupin, a tak podobně," dodal Tomáš Hübl, předseda představenstva Výstaviště Praha.

Obnova renovací divadla Spirála by měla začít ještě v tomto roce. Hlavní město Praha za ni zaplatí 217 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu