• Načítám...
>

Veslování na Vltavě je zážitek

  • 13. srpna 2020,
  • 11:06,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Veslování v Praze to je velký fenomén, může za to i řada olympioniků, kteří reprezentují naší zemi a trénují v hlavním městě. Kromě nejznámější Dukly Prahy, je ale v hlavním městě mnoho jiných klubu. My jsme s kamerou navštívili VK Smíchov.

Reklama

Na území hlavního města najdeme hned několik veslařských klubů. Jedním z nich je i Veslařský Klub Smíchov. V něm trénuje hned několik desítek sportovců.

"Nejdůležitější je, aby přišli na trénink, když jdou na vodu, tak si musí zkontrolovat loď, jestli tam mají vše, co mají mít. Vynesou si vesla, po zkontrolování lodi ji odnesou na plato, odrazí a mohou trénovat," řekl Pavel Knob, šéftrenér VK Smíchov.

V barvách veslařského klubu ze Smíchova najdeme zástupce všech generací.

"Mládež máme od 10 let do 18, máme poměrně slušnou základnu kolem 90 dětí. Snaží se nám tvořit i dospělý tým - jak muži, tak ženy. Máme tady samozřejmě i velmi zdatné veterány," řekl Pavel Knob.

Podle šéftrenéra klubu jsou základními předpoklady pro veslování chuť ke sportu a odhodlání.

"U veslování je důležité, aby uměl plavat a bereme skoro každého. Nejradši jsme, když přijde někdo v těch 10, 11 nebo 12 letech, začne se učit ten veslařský pohyb, ale bereme v podstatě skoro každého, chodí sem i dospělí," řekl Pavel Knob.

My jsme při tréninku viděli třeba párovou čtyřku bez kormidelníka.

"Vesluji 8 let a nejvíce mě baví ta dřina a pravidelnost a ta souhra v posádce, to je na tom to nejlepší," řekl Tomáš Mráz, veslař.

"Já vesluji 15 let a baví mě ta parta kluků, která je super, tak i že člověk má možnost posouvat sám sebe," řekl Jiří Čáp, veslař.

"Vesluji asi 3 roky a nejvíce mě na tom baví ta fyzická práce a systém toho zlepšování a možností posouvat se. Také mě baví trénovat venku," řekl Vojtěch Šabata, veslař.

Veslování v Praze je tolik populární hlavně kvůli Vltavě.

"To musíte milovat. Je to venkovní sport a tam zažijete nejen romantiku, když svítí slunce, ale také déšť, sníh, vítr, veliké vlny - to vše vás tam prověří a udělá z vás odolného člověka. Veslování je úžasný sport na to, aby se člověk do života nějakým způsobem připravil na nekomfortní podmínky," řekl Pavel Knob.

Více informací o veslařském klubu ze Smíchova získáte na stránkách vksmichov.cz

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu